RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datatabbe for nasjonale prøver

Sist oppdatert:
Bare ti minutter etter at hundrevis av elever i dag var gang med nasjonale prøver, brøt serveren sammen.

Elevene i sjuende klasse skulle ta i bruk nye prøvemetoder og gjennomføre leseprøven i engelsk på internett, men det viste seg å ikke være så enkelt.

- Etter at elevene hadde jobbet på internett i ti minutter, brøt serveren sammen og hele greia gikk ned, forteller lærer Geir Holten ved Voldsdalen skole i Ålesund til NRK:

Feilen ble rettet, men snart falt forbindelsen ned igjen. En jente satt i halvannen time med stadige avbrudd da hun prøvde å gjennomføre prøven, forteller læreren.

Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet sier at dette er beklagelig, men ikke mulig å gardere seg mot. Han forteller at grunnen til dataproblemene er at så mange skoler har valgt å gjennomføre prøve i dag, selv om fristen for å levere først er om tre uker.

Lærer Geir Holten ved Voldsdalen skole i Ålesund mener imidlertid at dataproblemene er nok et argument for ikke å offentleggjøre resultatene fra prøvene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere