RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datatabbe skapte flyplass-bombe

«Bomben» som førte til full evakuering av Gardermoen i januar, skyldes et dataprogram.

Det viser en interngransking av hendelsen, melder NRK

Den 26. januar oppdaget sikkerhetsvaktene på Gardermoen det de mente kunne være en bombe på dataskjermen under sjekk av folks håndbagasje. Det ble slått alarm, og både politi og sikkerhetsvakter jaktet på mannen som angivelig hadde med seg bomben i kofferten. Til slutt ble hele flyplassen evakuert og alle ble sendt gjennom sikkerhetsslusene på nytt. Mannen ble funnet, men ingen bombe.

Nå viser det seg også at det aldri var noe bombe som ble oppdaget. Bildet ble skapt av et dataprogram som var installert i forbindelse med opplæringen av nye sikkerhetsvakter. Dette var ukjent for vaktene som varslet om bomben, melder NRK.

- Når trafikken er stor, så er dette den siste slusen vi tar i bruk. Da systemet ble skrudd på, så slo dette treningsprogrammet seg også på, forklarer informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn til VG Nett.

Flere tusen passasjerer ble skadelidende, ettersom sikkerhetsglippen første til store forsinkelser i flytrafikken.

Flyplassledelsen legger seg ifølge VG flate, og vil sette i verk tiltak slik at ikke noe lignende skjer igjen. «Bombe-mannen» har fått blomster, og sikkerhetsoperatøren har vært i samtaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere