*Nettavisen* Nyheter.

Datokollisjon for pårørende

Pårørende etter flomkatastrofen kan gå glipp av fremleggelsen av granskingsrapporten om myndighetenes innsats. Samtidig skal det være offisiell norsk minnemarkering i Thailand.

02.03.05 10:30

Utenriksdepartementet har sendt alle de pårørende til Thailand for å være med i den offisielle norske minnemarkeringen. Reisen foregår mellom 19. og 24. april. Men samtidig - 20. april - skal evalueringsuvalget som gransker myndighetenes håndtering av katastrofen legge fram sin rapport.

Kan bli utsatt
- En svært uheldig dato-kollisjon, sier Christoph Wernersen, leder i Støtteforeningen for pårørende og overlevende, til Kanal 24.

Utenriksdepartementet er nå villig til å utsette turen.

Hører på de pårørende
- Vi hadde foreslått en reise i perioden 19. til 24. april. Så kom datoen for utvalgets rapport opp. Hvis det er en prioritet for de pårørende, endrer vi naturligvis på det, sier fungerende pressetalskvinne i UD, Cathrine Andersen til TV 2 Nettavisen.

Begrunnelsen for å arrangere turen i april var ifølge Andersen anbefalinger fra helsepersonell om at minnestunden burde organiseres så raskt som mulig.

Onsdag møter representanter for Utenriksdepartementet pårørendegruppen. Da vil blant annet datoen for minneturen bli diskutert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag