*Nettavisen* Nyheter.

Datter (10) kastes ut - mor får bli

Utlendingsdirektoratet har bestemt at Daniele (10) ikke får bli i Norge, mens mamma Ana Caceres får bli med ektemannen.

25.01.05 09:57

- Vi skjønner at vi har begått en formell feil siden vi ikke søkte for henne fra Chile, men jeg føler meg hjelpeløs i et sivilisert land. De kan da ikke mene vi skal sende et barn halve kloden rundt, alene, spør mamma Ana Caceres til Fædrelandsvennen.

UDI mener at den lille familien må reise tilbake til Chile for å søke om oppholdstillatelse for den 10 år gamle jenta fra hjemlandet. Men familien peker på at det både koster mye penger og vil ta opptil ett år før de får svar på søknaden.

- Når de har innvilget morens søknad, skjønner jeg ikke at de skal ri prinsipper og være så byråkratiske. Hadde de avslått Anas søknad ville saken stilt seg annerledes, da ville begge to ha reist tilbake, sier stefaren til Daniele, Luis Gonzales.

Luis Gonzales kom til Norge for 17 år siden. I september i fjor giftet han seg med Ana, som har datteren Daniele fra før. De søkte om oppholdstillatelse, og en måned kom svaret: Ana fikk ja. Daniela fikk nei, og beskjed om at hun måtte forlate landet innen 30. desember.

Luis synes norske myndigheter er firkantede. Han understreker at han har fast jobb i kommunal barnehage, grei inntekt og egen leilighet, mens Ana og Daniela går på skole.

Annonsebilag