RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datter (12) så Hylkje-drapet

Sist oppdatert:
Datteren til den 37 år gamle kvinnen som torsdag ettermiddag ble knivdrept på Hylkje var den første til å varsle tragedien.

- Han dreper henne, skal datteren og hennes ti år gamle venninne ha ropt, ifølge VG.

Psykiatrisk pasient
Fredag ble det kjent at drapsmistenkte (34) rømte fra lukket avdeling på Sandviken sykehus da han skulle overføres til fengsel.

Mannen var psykiatrisk pasient, men verken vurdert som farlig for seg selv eller andre.

Få timer etter rømningen, knivstakk 34-åringen småbarnsmoren (37). Deretter tok han bilen hennes, dro i den lokale Spar-butikken på Hylkje med blodig skjorte og ba betjeningen varsle politiet.

Straffedømt 14 ganger
Den antatte drapsmannen skal være straffedømt 14 ganger. Han har vært sendt frem og tilbake mellom fengsel og sykehus for å få behandling. Han har stukket av en gang tidligere, men da kom han tilbake selv etter to dager.

- Jeg kjenner ikke til det første forholdet. Det er noe som må undersøkes videre. Det jeg vet, er at vi fulgte rutinene ved å varsle politiet om rømningen umiddelbart etter at han hadde forsvunnet, sa divisjonsdirektør Hans Olav Instefjord ved Sandviken sykehus til TV 2 Nettavisen fredag.

Gransker sykehuset
Fylkeslegen i Hordaland har opprettet tilsynssak mot Sandviken sykehus, skriver Bergens Tidende lørdag.

- Dette er det vi hver dag jobber for å unngå, å ha gode rutiner og gi god behandling. Dette er dypt tragisk for oss og likner ikke på noe annet jeg har vært borti, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Helse Vest til avisen.

Helse Vest har fått rapporten fra Sandviken sykehus og har rapportert videre til Helse- og omsorgsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere