RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datter (63) siktes for drapsforsøk

Sist oppdatert:
Med klorin som våpen skal den 63 år gamle kvinnen ha forsøkt å ta livet av sin 88 år gamle mor.

63-åringen ble lørdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett. I de to første ukene er hun også ilagt brev- og besøkskontroll.

Klorin og pute
- Kvinnen er siktet for forsøk på forsettlig drap, men nekter straffskyld, opplyser fungerende lensmann ved Laksevåg lensmannskontor, Tore Salvesen, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge politiadvokat Yvonne Momeni skal kvinnen ha helt klorin ned i halsen på moren og deretter forsøkt å kvele henne med en pute.

- Hun har erkjent deler av forholdene, men sier hun ikke husker alt som har skjedd, sier Momeni til TV 2 Nettavisen.

Slektning varslet
Siktedes sønn, som er bosatt på Østlandet, meldte fra til politiet om hendelsen fredag morgen. Han hadde da vært i kontakt med kvinnene, og skjønte at situasjonen i leiligheten deres var dramatisk.

- Vi fikk melding om et drapsforsøk i en leilighet i Olsvik klokken 8.45 fredag morgen. Da vi ankom leiligheten, var den 88 år gamle kvinnen ved bevissthet. Det er uvisst om vi avverget drapet eller om 63-åringen da hadde avsluttet handlingen, sier Salvesen.

Utenfor livsfare
88-åringen ble brakt til Haukeland Universitetssykehus. Hun er utenfor livsfare, og vil trolig heller ikke få varige mén.

- Etter forholdene står det bra til med kvinnen, opplyser Haukeland sykehus til TV 2 Nettavisen.

Politiet har ikke tidligere fått meldinger om bråk i kvinnenes leilighet. Ifølge bt.no skal 63-åringen ha hatt en promille på 3,0 da hun ble pågrepet.

Til politimennene som pågrep henne skal hun ifølge avisen ha sagt: «Jeg har prøvd å drepe min mor lenge. Jeg håper hun er død. Hvis hun overlever, vil jeg prøve å drepe henne igjen.»

Ukjent motiv
Politiet vil nå konsentrere seg om å finne ut av motivet for drapsforsøket. I løpet av lørdag ettermiddag vil det bli avgjort om det skal settes i gang full etterforskning i påsken eller om saken skal fryses frem til tirsdag.

- Vi er i en startfase av etterforskningen og ønsker ikke å gi flere kommentarer før alle de involverte er avhørt. Jeg kan bare bekrefte at fornærmede har vært utsatt for vold, men at hun var ved bevissthet da politiet grep inn, sier Tore Salvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere