Datter tilbake hos arsenikk-siktet mor

Den åtte år gamle jenta som havnet på barnehjem etter at moren ble siktet for å ha forgiftet henne med arsenikk, fikk mandag vende hjem.

18.08.03 18:57

-Gjenforeningen har skjedd med god hjelp fra barnevernet der jenta har væ rt i to måneder, opplyser den siktede kvinnens forsvarer, Christian Wiig, til NRK.

Fant arsén

Tidligere analyser viste at det var grunnstoffet arsén, og ikke arsenikk medisinske analyser hadde vist spor av i prøver fra jenta.

– Sintef testa positivt på arsen, som er noe helt annet, sa forsker Oddvar Ringstad i Sintef tidligere i år.

Arsen har vært kjent helt fra antikken, og det har vært brukt blant annet i medisinsk behandling, som maling og hårfjerningsmiddel.

Nye prøver uten giftspor

De siste hårprøvene av jenta viste ikke spor av arsenikk eller annen gift, opplyser den siktede kvinnens forsvarer Christian Wiig til NRK.

Mor og datter har vært holdt adskilt siden siktelsen ble tatt ut.

Onsdag legger de medisinsk sakkyndige i saken fram sin endelige rapport. Denne rapporten forventes å få stor betydning for hva som skjer videre i saken. Den foreløpige rapporten fra avdelingsoverlege Jens Grøgaard ved Ullevål universitetssykehus konkluderte med at jenta hadde en sykdom og ikke var blitt forgiftet.

- Enorm belastning

-Min klient er naturligvis veldig glad over å få datteren hjem, men hun er spent på rapporten som kommer onsdag, og er klar over at resultatet i den vil være avgjørende for hva som skjer videre, sier Wiig til NTB.

Krever mor avhørt om arsenikkforgiftning

- Det var arsen vi fant

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.