RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datteren la moren i fryseren

Sist oppdatert:
Den 60 år gamle datteren har forklart seg for politiet.

- Vi har snakket med datteren, og hun har fortalt at det var hun som la moren sin i fryseren, sier politiadvokat Thorbjørn Klundseter.

Avhøret av datteren ble gjennomført sist fredag. Da fortalte hun hvordan hun la sin mor i fryseren etter at hun døde i januar. Klundseter ønsker ikke å si hvorfor den 60 år gamle datteren la moren i fryseren fremfor å ringe etter hjelp.

Torsdag forelå den foreløpige obduksjonsrapporten. Sammen med andre opplysninger i saken, har politiet i Hedmark konkludert med at den 98 år gamle kvinnen døde 19. januar. Like etter dødsfallet, la datteren henne i fryseboksen.

Naturlig død
- Det er det nærmeste vi kommer et dødstidspunkt. Vi tror at moren døde en naturlig død, men vi avventer endelig obduksjonsrapport før vi konkluderer, sier Klundseter.

Kvinnen ble funnet i datterens hjem 1. juni. Politiet tok seg inn i huset etter at naboer hadde meldt fra om et svært urenslig dyrehold. Både kommunen og andre hadde forsøkt å hjelpe den 60 år gamle kvinnen, men hun hadde nektet å slippe andre inn i huset.

Ikke noe kriminelt
Da politiet først tok seg inn, fant de mellom 50 og 70 katter i et hus preget av søppel og katteekskrementer.

- Vi har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, sier Klundseter til Nettavisen. Politiet har så langt ingen planer om å sette i gang etterforskning verken mot datteren, eller eventuelle etater for ikke å ha fulgt opp familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere