Dåvøy: - Plikt å fly billigst

Foto: Knut Falch (Scanpix)

Barne- og familiminister Laila Dåvøy mener det er en plikt å fly billigst mulig for skattebetalernes penger, men Victor Norman har brutt med sitt eget flykrav hele 58 ganger i år.

17.11.03 19:37

I motsetning til Victor Norman mener Laila Dåvøy at det er en plikt som statsråd å fly på billigst mulig måte.

- Så sant det er mulig, så bruker vi den avtalen vi har med Norwegian. Jeg reiser jo som sagt ganske mye til og fra Bergen, sier Dåvøy til TV 2.

Skal velge NAS
Norske statsansatte skal på alle tjenestereiser - der det er mulig - fly med Norwegian Air Shuttle (NAS). Den instruksen ga statsråd Victor Norman, da han i fjor på vegne av staten skrev under på en flyreiseavtale med lavprisselskapet.

Men som TV 2 kunne fortelle i går, så er det langt mellom liv og lære for Victor Norman.

58 brudd
For hittil i år har Høyre-statsråden fortrukket å reise med SAS eller Braathens hele 58 ganger. Kun tre ganger har han holdt seg til statens avtale om å fly med NAS.

Dåvøy derimot har flydd NAS i 38 av 46 mulige tilfeller. Norman flyr hovedsaklig bare mellom Oslo og Bergen, en rute som NAS flyr seks-åtte ganger på hverdager.

Nekter å svare
Men Norman vil fortsatt ikke svare på TV 2s spørsmål om hvorfor han ikke holder seg til instruksen som han selv har bedt både Døvøy og alle de ansatte i staten om å følge.

Mandag kveld spiste han sen middag i regjeringens kantine sammen med sin statssekretær, og gjorde seg utilgjengelig for ventende presse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.