Dåvøy og Sæle kjemper om stortingsplass

Foto: TV2

Laila Dåvøy og Anita Apelthun Sæle kiver om den sikre andreplassen på stortingslista til Hordaland Kristelig Folkeparti.

Mandag kveld var det nærmest "dødt løp" mellom de to profilerte KrF-kvinnene: I Kvinnherad KrF sikret Anita Apelthun Sæle seg andreplassen, bak superpopulære Ingebrigt Sørfonn. Lindås KrF vil ha Laila Dåvøy på den sikre andreplassen.

"Kronprinsen" på topp
I Laila Dåvøys eget lokallag, Askøy KrF, endte nominasjonsmøtet mandag kveld noe overraskende med Knut Arild Hareide (31) som toppkandidat.

– Det var litt diskusjon fram og tilbake, men vi ønsker å satse på han. Hordaland KrF har mange gode politikere med erfaring, men det er også behov for fornyelse, sier lokallagsleder Vigleik Stoveland til NTB.

To statsråder, tre stortingsrepresentanter og en fylkesordfører kjemper om stortingsplass fra Hordaland. KrF har i dag tre representanter fra vestlandsfylket, men meningsmålinger tyder på at partiet har nok med å berge to mandater ved kommende valg.

Sørfonn på topp
Selv om bare ni av 33 lokallag har levert sine nominasjonsønsker, er det klart at KrFs finanspolitiske talsmann Ingebrigt Sørfonn blir partiets listetopp. Sørfonn topper åtte av ni lister, og fikk suverent flest førsteplasser også i første nominasjonsrunde.

Det spesielle for Hordaland er at to av dagens representanter, Ingmar Ljones og Anita Apelthun Sæle, sliter med renominasjon selv om begge ønsker å fortsette.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.