RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Davy frykter kvelden

Sist oppdatert:
- Jeg frykter at Brann blir påført nok et sviende, forsmedelig kulerammetap mot Rosenborg i kveld, sier den bergenske TV-profilen.

(iBergen.no) - Det verste er at Rosenborg elsker å slå Brann og å slå Brann mye. Andre lag ville roet seg ned hvis de ledet 4-0 til pause. Men ikke Rosenborg.

TV2 Sportens bergenser i særklasse, Davy Wathne, blir smått dårlig bare han tenker på kveldens kamp mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal.

- Selv da Brann ble seriemester i 2007, tapte de på Lerkendal. Nå henger i tillegg ikke laget sammen, sier bergenseren som før sesongen ble Judas-erlært i egen by da han spådde i sin blogg at Brann kom til å rykke ned under Steinar Nilsen.

Ingen som scorer
- Og de som tror det skyldes Steinar Nilsen, har ikke skjønt noen ting. Ser vi på poengfangsten til Brann etter at Thorstein Helstad forsvant fra Stadion så ser alle som vil se at jeg har et poeng. Motstanderlaget vet at om de scorer ett mål på Brann så taper de ikke den kampen. Brann har gjennom sin innkjøpspolitikk fått frem et lag uten balanse verken i ferdigheter, alder eller samhandling. I stedet har de det som kan karakteriseres som en rullator-midtbane. De har ingen som kan score mål og bak sitter vi med hjertet i halsen bare det skal spilles inn til egen keeper, tordner Davy.

Festning
- Steinar Nilsen bygde en festning av et forsvar i Tromsø, men det tar tid. I Bergen frykter jeg at vi fort kan falle inn i en totalt ødeleggende prosess der treneren og klubben vil skille lag om det går slik jeg frykter, filosoferer Wathne.

- Er det ikke noe håp for kvelden?

- Egentlig ikke. Mitt håp er at Brann kommer derfra med et anstendig tap. At ikke Brann blir ydmyket igjen. Trønderne er kjepphøye og med god grunn. De er på vei tilbake til den klassen de holdt for noen år siden. Til og med min egen sjef, Alf Hildrum, sa jeg kunne ta fri fra studio i kveld og at han ville betale billett for meg til Lerkendal. Jeg tror ikke han gjorde det for at jeg skulle få oppleve at Brann slår Rosenborg.

Riksdekkende
- Og selvfølgelig skjer det foran hele nasjonen, på riksdekkende fjernsyn. Typisk er det at Jan Gunnar Solli som er en fornuftig fotballspiller, skader seg når han skal slå et frispark for landslaget. Her har hele Norge vært ute og reist, men bare en Brann-spiller, - han som har spilt minst, klarer å skade seg, freser Davy.

- Du får mye pes for å være bergenser?

- Ja, da kommer Pål T. (Jørgensen, nyhetsanker i TV2. red.anm) trekkende med kulerammene sine og går jeg på Åråsen brøler de "hater, hater, hater Bergen by," til meg. Jeg har nok bedt om det med min væremåte. Men det verste er at jeg får det samme i Bergen når jeg sier det opplagte, nemlig at Brann er et elendig fotballag i øyeblikket og at de har skuslet vekk en gylden mulighet til å parkere Rosenborg i 90-tallet. Nå er det toget gått.

- Gruer du deg til jobben som programleder for fotballen i kveld?

-Nei, jeg gleder meg alltid til å gå på jobb, men jeg går som alle bergensere rundt med en gnagende klump i magen i dag, slutter Davy Wathne.

Les flere saker fra Bergen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere