RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dåvøy vil endre likestillingsloven

Barne- og familiedepartementet foreslår å endre likestillingsloven i blant annet trakasseringssaker og innføre forbud mot at arbeidsgiver kan hevne seg mot en klager.

Statsråd Laila Dåvøy (KrF) vil også gi Klagenemnda for likestilling kompetanse til å ilegge tvangsmulkt hvis pålegg ikke følges.

Ifølge det nye lovforslaget fra Barne- og familiedepartementet, som nå sendes ut på høring, vil det ikke være tillatt å stemple kvinnelige arbeidstakere som udugelige bare fordi de er kvinner. Dåvøy vil også endre erstatningsreglene ved trakasseringssaker på grunn av kjønn. Hittil har det vært et krav om at arbeidsgiveren var forsettlig eller uaktsom i forhold til trakasseringen. Hvis regelen blir endret, vil arbeidsgiver bli erstatningspliktig på et objektivt grunnlag. Det vil si at det er tilstrekkelig at det kan bevises at handlingen faktisk har funnet sted. Dåvøy ønsker også at det heretter blir delt bevisbyrde i trakasseringssaker om kjønn.

Barne- og familieministeren reagerer også på at det i dag ikke er forbudt for en arbeidsgiver å frata den ansatte ansvar på grunn av at vedkommende har klaget over kjønnsdiskriminering.

Endringene foreslås i hovedsak på bakgrunn av et EU-direktiv, men også et behov for å harmonisere likestillingsloven med arbeidsmiljøloven og fremtidig lov mot diskriminering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere