RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Davy Wathne slutter i TV 2 - beklager oppførsel


DAVY WATHNE takker kollegene i en intern e-post.
DAVY WATHNE takker kollegene i en intern e-post. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Når jeg skjønner at jeg har krenket noen og gjort dem vondt, så må jeg beklage det, sier Wathne.

I november ble det kjent at Davy Wathne vurderer å gi seg i TV 2. Nå skriver DN at Wathne har takket for «uforglemmelige øyeblikk» i en intern e-post som gikk ut til ansatte i TV 2 Sporten torsdag:

«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen».

- Sexistisk og støtende tone

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand bekrefter på TV 2s nettside at Wathne har sagt opp og sier de undersøkte flere varsler på ham.

TV 2-direktør Sarah Willand bekrefter at Wathne har sluttet.

– For mange i TV 2 har oppførselen hans vært vanskelig å forholde seg til. Flere har opplevd ham som trakasserende. Han har hatt en undertone som mange har opplevd som sexistisk og støtende, men dette er ikke hovedbildet. Det handler om hans røffe og krevende tone, sier Willand.

Varslene var ikke ferdigbehandlet, så TV 2 hadde ikke konkludert i saken.

Willand presiserer at de i samråd med Wathne går ut med så mange detaljer for å unngå videre spekulasjoner.

Wathne beklager

Wathne bekrefter flere møter med TV 2 om trakasseringsvarslene:

- Det går på min form, min stil og min sjargong. Noe er helt greit, det kan jeg bekrefte: Ja, jeg sa det. Gjennom disse varslene er jeg blitt klar over at jeg oppfattes annerledes enn jeg har trodd. Jeg trodde jeg var en energibunt og en inspirerende kraft. Når det går opp for meg at andre ikke ser på meg på samme måte, så setter vi strek. Jeg vil ikke være på et sted der jeg er en forsurende faktor, sier Wathne til DN.

Han beklager:

- Jeg har trodd at alle i TV 2 har elsket å gå på jobb hver dag. Så oppdager jeg at noen har kvidd seg og hatt det jævlig på jobb. Når jeg skjønner at det er min skyld, tar jeg det veldig tungt. Selvfølgelig. Jeg trodde jo de hadde en viss støpning og robusthet når de begynte i mediebedrift, men når jeg skjønner at jeg har krenket noen og gjort dem vondt, så må jeg beklage det, sier 67-åringen.

Nettavisen har vært i kontakt med Davy Wathne, men ifølge TV 2 ønsker han ikke å si noe mer om saken.  

Misfornøyd med 2017

Wathne fyller 68 år i januar, og har jobbet i TV 2 i over 25 år. Det er kjent at Wathne ikke har vært fornøyd med arbeidsåret i 2017, som han i DN beskrev som «mye mer innholdsløst, mindre arbeidskrevende og mindre interessant».

Da det først ble kjent at Wathne kanskje skulle ut av TV 2, sa han at han ikke visste hva han skulle gjøre i TV 2 til neste år:

- Det lurer jeg også på, snakk med Anniken Hjertholm siden sportssjef Vegard Jansen Hagen er sykmeldt. Jeg er fast ansatt i kanalen, og pensjonsalderen i TV 2 er 70 år. Men jeg har altså ikke fått noen konkret arbeidsplan, uttalte Wathne til Nettavisen.

- En æra er over

Her er et knippe reaksjoner på Twitter etter at nyheten ble kjent:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere