RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Død i togsporet

Sist oppdatert:
En mann ble påkjørt av toget ved Kollbotn stasjon fredag. Linja ble stengt i begge retninger.

- Det var en ulykke hvor en mann hadde kommet seg ut i toglinja og ble truffet av et tog. Hva han hadde der å gjøre er usikkert, men vi anser dødsfallet som en ulykke, operasjonsleder Leif Olav Holten ved Follo politikammer til Nettavisen fredag kveld. Mannen var da ennå ikke identifisert.

Klokken 19.40 fredag åpnet politiet toglinjene for trafikk etter ulykken ved 17.30-tiden fredag.

- En person ligger død i sporet. Hendelsen rundt dødsfallet kjenner vi ikke til. Det undersøker vi nå. Vi har heller ikke identifisert vedkommende, sa Holten til Nettavisen da.

Påkjørselen førte til store forsinkelser i rushtrafikken ut av Oslo. Østfoldbanen ble stengt i begge retninger ved Kolbotn stasjon. Strekningen er en av de mest trafikkerte pendlerrutene i Oslo-området.

NSB satte opp maxitaxier og busser på strekningen forbi Kolbotn stasjon. Reisene fra Oslo tok toget til Rosenholm og ble fraktet til Solbråtan der de gikk på nytt tog.

– Vi har fått tak i en rekke maxitaxier, det er nok ikke tilstrekkelig, så vi forsøker å få tak i busser, sa informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB ved 18-tiden fredag.

Også på Vestfoldbanen var det store forsinkelser fredag. Der var årsaken en jordkoblingsfeil ved Asker stasjon. Jernbaneverket sier til VG Nett at feilen var utbedret ved 17.40-tiden, men at reisende opplevde likevel mange forsinkelser og innstillinger utover kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere