RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Død kvinne funnet i leilighet i Oslo

Politiet har startet etterforskning etter at en kvinne ble funnet død på Rødtvet.
Politiet har startet etterforskning etter at en kvinne ble funnet død på Rødtvet. Foto: Nettavisen-tipser
Sist oppdatert:
En mann er siktet for forsettlig drap.

En mann er siktet for forsettlig drap på sin egen kone, etter at hun ble funnet død i en leilighet på Rødtvet i Oslo.

Det var hjemmetjenesten som varslet politiet om dødsfallet etter å ha funnet kvinnen død. Da politiet kom til stedet, var mannen i leiligheten. Han ble tatt hånd om av helsepersonell på grunn av ulike skader på egen kropp.

– Han hadde flere skader da politiet kom til stedet og er under legebehandling nå. Vi vet ikke helt hva skadene kommer av, men én teori er at han kan ha påført skadene selv, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB lørdag ettermiddag.

Mannen, som er rundt 60 år, er siktet for forsettlig drap. Foreløpig har han ikke blitt avhørt, men Metlid opplyser at politiet er på sykehuset lørdag ettermiddag.

– Vi har fått beskjed om at det er mulig å gjennomføre avhør, men det blir opp til ham om han vil forklare seg, sier politiinspektøren.

Tyst om dødsårsak

Den avdøde kvinnen, som var i slutten av 40-årene, var gift med den nå siktede mannen. Politiet vet trolig hva som er dødsårsak, men vil ikke gå ut med noe før det blir gjennomført obduksjon.

– Vi får tidligst svar på den mandag. Vi ønsker ikke å gå ut med opplysningene vi har da det skal gjennomføres avhør av siktede. I tillegg må vi få varslet alt av familie, forteller Metlid.

Politiet jobber i tillegg med en rundspørring av alle i bygget hvor kvinnen ble funnet, samt intervju med familie og hjemmetjenesten. Metlid opplyser at kriminalteknikere er på åstedet lørdag ettermiddag.

– Hva som er bakgrunnen eller motiv vet vi ikke. Det kommer vi tilbake til, sier politiinspektøren.

Politiet vil heller ikke si om de har funnet eventuelle drapsvåpen.

Store politistyrker

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.27 lørdag. Store politistyrker rykket ut til en adresse på Rødtvet i Groruddalen, hvor den første meldingen gikk på at én person var skadd eller død, og at det skulle være en andre person i leiligheten.

– Vi kom fram til stedet og fant en død kvinne og en mann i leiligheten, fortalte operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokka 11.

Dødsfallet ble tidlig omtalt som mistenkelig.

Nabo hørte bråk

På adressen på Rødtvet møtte NTBs reporter på stedet én av naboene i bygget. Hun fortalte at hun hadde hørt bråk fra leiligheten tidligere denne uka.

Ifølge naboen hadde den avdøde kvinnen skiftet lås på leiligheten, noe som gjorde at mannen ikke hadde kommet seg inn på et tidspunkt.

Mannen skal ha kjeftet utenfor døra og kommet med trusler. Den kvinnelige naboen forteller at hun har vært urolig for hva som har foregått i leiligheten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere