RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde etter 20 tequila

Sist oppdatert:
34-åringen fra Vikersund som gikk i koma etter å ha drukket store mengder alkohol natt til 18. mai, døde lørdag morgen av skadene.

- Han våknet aldri opp av koma og ble erklært død lørdag morgen, sier avdelingsoverlege Magnar Kvitberg ved Sykehuset Buskerud HF til TV 2 Nettavisen.

Mannen skal ha blitt servert rundt 20 shots med tequila, eller til sammen 0,8 liter ren sprit, den fatale kvelden på Vikersunds eneste utested «Spiseriet».

0,8 liter
Mannen ble brakt til sykehuset natt til 18. mai av en venninne etter at han ble dårlig på utestedet. Der skal han ha drukket 20 tequilla i løpet av en time, noe som tilsvarer 0, 8 liter av spriten som holder 40 prosent. Tidligere på kvelden skal han ha drukket både øl, vin og irish coffe.

- Han ble lagt i respirator og fikk full intensivbehandling med det vi har å tilby, men hans hjerneskade hadde oppstått før han kom inn, sier Kvitberg, som understreker at alle som har vært involvert i behandlingen opplever dødsfallet som dypt tragisk og meningsløst.

Lammer pustesenter
Ifølge avdelingsoverlegen er det er vanskelig å angi en generell kritisk grense for hva mennesker kan tåle av alkoholkonsentrasjon i blodet.

- Alkoholen lammer hjernens senter som skal styrer pusterefleksen. Dermed stoffer pusten, og det fører til hjertestans, forklarer Kvitberg.

Bygda sterkt preget
Det lille tettstedet Vikersund, om lag ti mil fra Oslo, er lørdag sterkt preget av dødsfallet.

- Folk har tent lys og satt blomster utenfor «Spiseriet». Dette er veldig tragisk og trist, sier en vikersundkvinne som ønsker å være anonym.

- Her kjenner alle hverandre, og vi føler både med den dødes familie og bartenderen som var på jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere