RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde etter havari

Foto: Todal, Eirik (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannskapet ofret redningsbåten, men 81-åringen døde likevel.

Den 81 år gamle mannen som var involvert i havariet i Eidkjosen utenfor Tromsø søndag ettermiddag, døde natt til tirsdag. Det melder Nordlys.

- Mannen døde av skadene han pådro seg i forbindelse med havariet. Dødsårsaken er en kombinasjon av både nedkjøling og det illebefinnende han hadde om bord på båten, sier Tor Øydvin ved informasjonsvakta på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til Nettavisen.

Les også: Ofret «Gideon» for å redde 81-åringen

Situasjonen for 81-åringen var både kritisk og ustabil helt siden han kom inn til UNN søndag. Natt til tirsdag døde mannen uten at Øydvin kan sette fingeren på hva som førte til dette.

81-åringen fikk et illebefinnende om bord i sjarken sin da redningsskøyta «Gideon» hadde båten under slep. Redningsmannskapet lot redningsskøyta synke for å berge livet til sjarkføreren. Det var to personer om bord på redningsskøyta «Gideon», og en 81 år gammel mann fra Tromsø om bord på sjarken.

- Mannskapet om bord «Gideon» var to erfarne menn, som handlet helt i tråd med våre retningslinjer da de valgte å ofre redningsskøyta for å berg livet til den 81 år gamle manne, sa kommunikasjonssjef i Redningsselskapet Ernst Larsen til Nettavisen søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere