RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde under mammas ankeloperasjon

Sist oppdatert:
Det fikk fatale følger for barnet, da den gravide kvinnen ble innlagt på Sykehuset Østfold for å ta en ankeloperasjon.

I en granskningsrapport fra Helsetilsynet i Østfold får Sykehuset Østfold massiv kritikk, etter at fosteret døde under innleggelsen, melder NRK.

Kvinnen var gravid i åttende måned da hun 14. august i fjor falt og brakk ankelen sin.

Granskes
På sykehuset ble ankelen undersøkt, men det ble ikke undersøkt hvorvidt fosteret hadde tatt skade. Først etter at kvinnen hadde fått narkose, undersøkte man fosterlyden. Da en gynekolog ble kontaktet en halvtime senere, viste ultralyden at morkaken var i ferd med å løsne. Fosterets tilstand var da kritisk, og ankeloperasjonen var i full gang. Ifølge NRK døde fosteret kort tid senere.

I rapporten heter det at en ultralydundersøkelse ved ankomst til akuttmottaket trolig kunne gitt en indikasjon på at morkaken var i ferd med å løsne.

Reaksjoner
Helsetilsynet i Østfold har nå oversendt saken til Statens helsetilsyn.

- De må vurdere om Sykehuset Østfold har behandlet pasienten i tråd med forsvarlighetskravet og om det er grunnlag for eventuelle reaksjoner mot involvert personell, sier senior rådgiver Knut Fr. Thorne til Nettavisen.

- Utrolig trist
Sykehusledelsen i Fredrikstad beklager og tar selvkritikk:

- Dette er en utrolig trist sak. Fra sykehusets side erkjenner vi at samhandlingen ikke har vært god nok, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved sykehuset til Nettavisen.

Hun forteller at de har satt i gang et arbeid internt for å se på hvordan rutinene kan skjerpes så dette ikke skjer igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere