RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsbakterie på skole

Sist oppdatert:
Dusjanlegget i Vanvikan barne- og ungdomsskole ble umiddelbart stengt etter at det er påvist legionellabakterier i vannet.

- Vi fikk mandag beskjed om at bakterieprøver tatt i skolens dusjanlegg 15. august viste forekomster av legionellabakterier, sier rektor Erik Solberg ved Vanvikan skole i Leksvig kommune i Trøndelag til TV 2 Nettavisen.

Straks stengt
- Dusjanlegget ble umiddelbart stengt og vil ikke bli åpnet igjen før nye prøver viser at anlegget er fritt for smitte, sier forsikrer Erik Solberg.

Anlegget kan tidligst gjenåpnes 12. september. Det betyr at de 150 elevene ved skolen slipper gym som krever dusjing frem til da.

Dusjanlegget er renset én gang etter at den positive prøven er tatt, men det var før prøveresultatet var kjent. Skolen vil derfor rense anlegget nok en gang og ta nye prøver.

I vannet
- Siden funnene ble gjort i vannet i anlegget og ikke i belegget, vet vi ikke med sikkerhet hvor smittekilden er. Smitten kan komme fra et annet sted enn skolen, sier Solberg.

Informasjon til foresatte og elever ved Vanvikan skole ble sendt ut i går og skolen har også lagt ut informasjon om legionellafunnene på kommunens hjemmeside.

Cirka 25 elever rakk å dusje før anlegget ble stengt like før klokken 14.00 mandag. Inkubasjonstiden regnes som ti dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere