RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsbrann skyldes «tilførsel av bar ild»

Foto: Hovde, Espen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet har fått den tekniske rapporten vedrørende brannen i Urtegata i Oslo i fjor.

Politiet har nå mottatt rapporten etter de tekniske undersøkelser vedrørende brannen i Urtegata 31 natt til 13. desember 2008.

- Politiet har tidligere meddelt at brannen ikke skyldes elektrisk eller mekanisk feil. Den tekniske rapporten som foreligger konkluderer at brannen skyldes tilførsel av bar ild. Den videre etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke om brannen er påsatt eller ikke, sier informasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt Jørn-Kristian Jørgensen til Nettavisen.

Etterforskningen i saken fortsetter, og Oslo politidistrikt har i dag ikke ytterligere kommentarer til saken eller den fremlagte rapporten.

Trodde den var påsatt
Det har lenge vært spekulert på at brannen i Urtegata var påsatt. Olav Thon var på plass ved brannåstedet noen timer etter dødsbrannen. Allerede da sa Thon at han var overbevist om at brannen var påsatt.

Seks personer omkom i dødsbrannen, tolv personer ble skadd og totalt 33 mennesker ble evakuert.

Den tragiske brannen startet sannsynligvis i trappeoppgangen i bygården som eies av Olav Thon Gruppen. Brannvesenet rykket ut til adressen etter at naboer varslet om røykutvikling ved 03.30-tiden.

Verste brannåret på 20 år
Brannvesenet ble møtt med beboere som hang ut av vinduene i påvente av hjelp. Flere av ofrene døde da de forgjeves forsøkte å ta seg til nødutgangene.

Minst 80 mennesker mistet livet i branner i Norge i fjor. Ikke siden 1986 har så mange personer omkommet i brann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere