RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsbrannårsak lar vente på seg

Det vil ta ennå to uker før politiet vet årsaken til at brannen i en hytte på Hovden der tre tenåringsjenter døde.

- De tekniske undersøkelsene er mer omfattende enn først antatt. Derfor regner vi med at det vil ta minst 14 dager til før vi får svar på den endelige brannårsaken, sier lensmann Knut Nomeland i Valle og Bykle til TV 2 Nettavisen.

Politiets teknikere jobber ut ifra teorien om at det har oppstått feil på en elektrisk apparat i stua i utleiehytta ved Hovden Høyfjellssenter. De har blant annet tatt med seg en TV fra stedet som skal undersøkes nærmere.

Det var til sammen ni danske tenåringsjenter som var på leirskole i Norge som sov i hytta da brannen brøt ut natt til 31. januar. Seks av dem kom seg ut ved å hoppe ut av et vindu. De tre andre døde av kullosforgiftning fra stor røykutvikling under brannen.

Våknet av lukt
De som overlevde har forklart at de våknet av røyklukt, og at dette reddet dem. Politiet har funnet en røykvarsler i hytta, og også den skal sjekkes for feil.

- Vi regner med at vi vil få svaret på om den virket samtidig som brannårsaken er klar, sier Nomeland.

Politiet utelukker at de danske jentene har vært uforsiktig med stearinlys eller på en annen måte forårsaket ulmebrannen. Lensmann Nomeland sier brannen skyldes en ulykke.

Tragedie
Skolekamerater forsøkte å redde ut de gjenværende tre jentene på henholdsvis 15 år, 16 år og 17 år, men ble møtt av en vegg av røyk. Brannvesenets røykdykkere kunne heller ikke ta seg inn i den brennende hytta på grunn av enorme røykmengder og stor varmeutvikling.

Det som skulle være en strålende skiuke for 190 danske skoleelever og lærere fra Fyn, endte istedenfor i tragedie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere