RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødshuske var rådyr

Sist oppdatert:
Huskestativet som kostet en 12-åring livet i Bodø var en kopi som kommunen hadde betalt mye mer enn nødvendig for. Nå krever lokalpolitikere full granskning.

Dødsulykken i august i fjor, der en 12 år gammel jente avslører nå mistenkelige forhold rundt kjøpet av lekeapparatet.

- Jeg er målløs. Hvordan kan noe slikt skje? Av respekt for foreldrene som har mistet et barn skylder vi å finne i detalj hva som har skjedd, sier leder Solgull Klette i Bodø Høyre til Avisa Nordland.

Hun vil nå at kontrollkomiteen i Bodø gransker innkjøpet av husken.

Nylig ble huskestativ-produsenten tiltalt for å ha laget et for dårlig stativ. Stativet var en ny type som ikke hadde vært brukt tidligere. Allerede etter få dagers bruk merket skolens ledelse at stativet ikke var som det skulle.

Ifølge Avisa Nordland er stativet en kopi av det såkalte «Tarzan-stativet». Bodø kommune hadde tilbud om å kjøpe dette stativet til 55.000 kroner per stykk av Oslo-firmaet Aktiv Arena. I siste runde ble firmaet vraket til fordel for huskestativet fra firmaet Parkmøbler i Stavanger til 145.380 kroner.

- Jeg skjønner rett og slett ingenting av hva som har skjedd, sier Frps gruppeleder Øystein Wik i Bodø bystyre. Han krever også en gjennomgang av kommunens handlinger rundt innkjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere