RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødt løp mellom Dåvøy og Apelthun Sæle

Foto: TV2
Anita Apelthun Sæle ble skviset av sitt eget lokallag, og må derfor fortsatt se seg slått av Laila Dåvøy i kampen om den sikre andreplassen på stortingslista til Hordaland Kristelig Folkeparti.

Det er helt åpent i det jevne løpet mellom de to ganske så ulike politiker-typene Anita Apelthun Sæle og Laila Dåvøy. Etter at 14 av 33 lokallag har holdt sitt nominasjonsmøte, leder Dåvøy med seks nominasjoner på andreplass, mot Apelthun Sæles fem nominasjoner som nummer to.

Ingebrigt Sørfonn styrket posisjonen etter de fire nominasjonsmøtene i Hordaland tirsdag kveld - han topper nå 12 av 14 mulige lister.

Apelthun Sæles eget lokallag, Fjell, kunne sørget for et helt bokstavelig talt jevnt løp om den sikre andreplassen, men valgte i stedet å nominere Apelthun Sæle på tredjeplass, etter Sørfonn og fylkesleder og fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg, som også kommer fra Fjell.

– Et av poengene i diskusjonen om andreplassen var et ønske om fornyelse. Nå må vi også ha tro på at vi kan snu trenden og sikre tre mandater på Stortinget neste høst, sier lokallagsleder Inge Ree i Fjell KrF til NTB.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere