RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De dødelige grepene

Sist oppdatert:
Ifølge hittil ukjente politidokumenter, kan avdøde Eugene Obiora ha blitt holdt i et hittil ukjent kvelertak av politiet.

Ifølge Spesialenheten ble det bare brukt halsgrep på norsk-afrikaneren Eugene Obiora inne på sosialkontoret i Trondheim i fjor. Men i politidokumenter TV2 har fått tilgang til er det seks vitner som antyder et nytt kvelertak også utenfor sosialkontoret.

Her er politiets egne rekonstruksjonsbilder av halsgrepet på Eugene Obiora. Etter at Obiora lå på bakken ble han påsatt håndjern og slept med utenfor sosialkontoret. Med tre politimenn over seg besvimte norsk-afrikaneren. Uten å ha fått førstehjelp ble han lagt i politibilen og kjørt til sykehuset.

Henla saken
Klokken 15.20 7 september i fjor ble Obiora erklært død.

Spesialenheten har henlagt saken mot politimennene, men advokat Abid Q.Raja har klaget avgjørelsen inn til Riksadvokaten. Hans hoved ankepunkt er vitner som mener politiets rekonstruksjon ikke stemmer med det de så.

- Når man ser hva som har skjedd, og leser hvordan vitnene sier han ropte for livet. Han skjønte at han kom til å dø når han skrek ut «ikke drep meg».

- Sjekket pulsen
Ifølge Spesialenheten er det kun ett vitne som så et nytt kvelertak på Obiora utenfor sosialkontoret. Men TV2 er kjent med at det i politiavhørene er seks vitner som antyder et nytt halsgrep på norsk-afrikaneren.

- Vitne nummer sju forteller at han holdt armen under og rundt halsen på fornærmede. Så sier de at det må være for å sjekke pulsen. Jeg skjønner ikke at de måtte holde armene under og rundt halsen hans for å sjekke pulsen, sier advokat Abid Q.Raja

Spesialenheten vil i dag ikke kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere