RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De fikk ferie i gave

Sist oppdatert:
60.000 norske barn lever under EUs fattigdoms-grense. Noen av dem får i år dra på ferie - med god hjelp frå Røde Kors.

For Wenche og datteren Jeanette er en tubetur på vannet ingen utfordring. Familien har slitt med mammas leukemi de siste fire årene, og det har gjort økomonien svært vanskelig. Ferie har vært helt utenkelig - til nå.

- Dette er et paradis. Etter mye slit er det helt topp å være her. Ungene stortrives og smiler hele dagen, sier mamma Wenche Tåje.

Ikke alene
Familien Tåje er ikke alene med sin økonomiske situasjon. Ifølge EU blir en halv million nordmenn betegnet som fattige, fordi de har en inntekt som er lavere enn 61 prosent av gjennomsnittsinntekten i Norge.

- Det dreier seg om folk uten arbeid, minioritetsfamilier eller familier med mange barn. Dette er de viktigste gruppene, sier forskningssjef Tone Fløtten i Fafo.

- Da jeg ble syk, ble alt snudd på hodet. Også økonomien, sier Wenche Tåje.

500 på ferie
I sommer skal 500 barn og foreldre feriere ved Haraldvangen feriesenter ved Hurdalsjøen. Norges Røde Kors betaler for oppholdet som gir spesielt barna ett etterlengtet avbrekk fra hverdagen.

- Dette er kjempeviktig. Alle barn fortjener en ferie, sier en lykkelig Jeanette Tåje på vei opp fra vanntuben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere