RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De rødgrønne er i siget

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): De rødgrønne partiene fortsetter framgangen på årets siste meningsmåling. Til sammen har de tre regjeringspartiene nå støtte fra 44,1 prosent av velgerne.

Etter at finanskrisen slo til har oppslutningen om de rødgrønne partiene økt jevnt og trutt. Siden juli har de tre rødgrønne partiene gått fram 6,5 prosentpoeng. Siden august har Fremskrittspartiet tapt 6,9 prosentpoeng på målingene Norstat har gjort for Vårt Land.

Arbeiderpartiet får årsbeste på Norstat-målingen med en oppslutning på 31 prosent, fram 0,6 prosentpoeng. Senterpartiet går fram like mye og har støtte fra 5,6 prosent av de spurte. Sosialistisk Venstreparti går tilbake 0,9 prosentpoeng til 7,5 prosent.

Ellers er det små endringer på målingen. Frp får 25 prosents oppslutning og er fortsatt nest størst. Høyre får 16,5 prosent mens KrF og Venstre har henholdsvis 6,4 og 5,2 prosents oppslutning.

Stoltenbergs regjering er fortsatt et stykke unna flertall på Stortinget. Om denne målingen var valgresultat ville regjeringen fått 76 representanter, ni færre enn i dag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere