RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De rødgrønne fram på ny måling

INGEN DÅP: Lille Storm skal ikke døpes i kirken, da begge foreldrene er utmeldt av Den norske kirke.
INGEN DÅP: Lille Storm skal ikke døpes i kirken, da begge foreldrene er utmeldt av Den norske kirke. Foto: Trond Lepperød
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Alle regjeringspartiene går fram på en fersk meningsmåling og sørger dermed for å kutte forspranget som de borgerlige har hatt i mange måneder.

På målingen som Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen, går SV fram 0,8 prosentpoeng til 4,5 prosent mens Arbeiderpartiet går fram 1,2 prosentpoeng til 29,3 prosent. Regjeringspartner Senterpartiet får en oppslutning på 4,9 prosent etter en framgang på 0,7 prosentpoeng.

For opposisjonspartiene går det litt tråere. Høyre faller 1,8 prosentpoeng til 31,7 prosent. Fremskrittspartiet faller 0,9 til 17,8, Kristelig Folkeparti står på stedet hvil med 5 prosents oppslutning mens Venstre går fram 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Rødt går tilbake 0,2 prosentpoeng til 1,1 mens andre partier og grupper bare får støtte fra 0,2 prosent av de spurte, en nedgang på 0,5 prosentpoeng.

Mandatfordelingen gir 67 representanter til den sittende regjeringen mens Frp og Høyre ville hatt 87 alene, 102 sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti.

Hovedårsaken til at blokkene nærmer seg hverandre noe, er SV som nå er tilbake over sperregrensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere