RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De skulle bare spille inn en film

Foto: Lis M. Homdal
Sist oppdatert:
- Plutselig dukket bevæpnet politi opp. Vi ble kjemperedde, forteller skoleungdommene.

- Vi er så flaue, sier syv ungdommer i kor som alle ønsker å være anonyme.

17-åringene skulle nemlig spille inn en actionfylt film i Fredensborgveien lørdag formiddag, i forbindelse med et skoleprosjekt.

- Vi skulle simulere et ran på kiosken her, og «raneren» vår var fullt utstyrt med finlandshette og en softgunpistol – som ser veldig ekte ut, sier en av ungdommene.

Plutselig sto det en politibil i gata.

- Bevæpnet politi kom inn i kiosken, og vi ble kjemperedde. Vi sa at vi bare spilte inn en film, sier de unge filmskaperne.

Ungdommene hadde nemlig glemt å melde ifra til politiet om det simulerte ranet.

- Først var politiet litt sure, og det forstår vi jo veldig godt. Dette skal aldri skje igjen. Politimennene ble hyggelige etter hvert, og sa til oss: «Ikke for å gni det inn, men neste gang MÅ dere melde ifra til oss», forteller skoleelevene.

- Mange som stoppet opp
- Vi passet på hele tiden at noen av oss sto utenfor og sa ifra til forbipasserende at dette kun var filminnspilling. Mange stoppet opp og lurte på hva som foregikk, sier en av skoleelevene.

- Men så gikk jeg ut alene siste gangen, og da var jeg jo i ført finlandshette med pistol. Jeg tror noen har sett dette fra bil eller lenger bort i gata, og meldt fra til politiet, sier eleven som spilte raneren.

Alle elevene syntes det var skummelt da det bevæpnede politiet dukket opp.

- Politiet kom raskt
- Selve scenen varer bare i 30 sekunder, men vi har satt av noen timer til å filme. Vi var litt i sjokk da politiet kom, sier en av jentene.

Alle ungdommene roser politiet for å dukke raskt opp.

- Det er veldig flaut for oss dette, men vi må si at politiet jammen kom kjapt. Vi er meget overrasket over hvor flinke de er, smiler elevene som tydelig angrer på at de hadde glemt å melde ifra.

- Vi beklaget sikkert 10 ganger overfor politiet, sier den ene jenta.

- Jeg beklaget minst 20 ganger, sier en av guttene.

Håper på filmpris
Filmen skal for øvrig sendes inn til Amadeus.

- Hva heter filmen?

- Nei, det vil vi ikke si. Men filmen er actionfylt, sier ungdommene lurt.

- Satser dere på en pris nå da?

- Ja visst. Alle skolefilmene kan jo få en pris, og vi håper vi får en, smiler gjengen.

- Tar saken alvorlig
- Vi fikk inn en eller to meldinger om et ran i 12-tiden i Fredensborgveien. Dette var vitner som var i området og kjørte forbi. De hadde da sett en person løpe ut av kiosken med pistol og finlandshette, forteller operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Kjell Julstad, til Nettavisen.

Han forteller at politiet måtte behandle saken som et sannsynlig ran, og sendte bevæpnede styrker til stedet på fem-seks politibiler.

- Vi hadde ikke fått noen telefon fra kiosken, og vi visste ikke om det var noen der som var skutt eller skadet og ute av stand til å kontakte oss. Derfor måtte vi gå hurtig og taktisk fram, forteller Julstad.

Politiet ønsker ikke å opprette en anmeldelse på saken.

- Vi hadde en dialog med ungdommene på stedet, og lar det gå for denne gang. Det er ikke første gang dette har hendt i forbindelse med filminnspilling. Men saken blir likevel sett på som alvorlig, i og med at andre oppdrag blir satt på vent, sier Julstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere