De solgte alt og flyttet hit. Nå står de lamslåtte igjen på kaia

TOMT PÅ KAIA: Ann Margareth Bergheim, Atle Olsen og Mette Henriksen sier hurtigbåtkuttet er respektløst ovenfor folk i distriktene, og gjør det håpløst for pendlerne. Foto: Torgeir Bråthen

TOMT PÅ KAIA: Ann Margareth Bergheim, Atle Olsen og Mette Henriksen sier hurtigbåtkuttet er respektløst ovenfor folk i distriktene, og gjør det håpløst for pendlerne. Foto: Torgeir Bråthen

- Folk er lynforbannet, og det er ikke rart.

27.08.13 21:25

TENNSKJÆR (Nordlys): Mette Henriksen og Ann Margareth Bergheim flyttet til Tennskjær-området fordi kommunikasjonene var gode, og de kunne bruke hurtigbåten til å pendle på jobb i Tromsø tre dager i uka og ha hjemmekontor de to andre.

- Vi solgte alt vi hadde i byen og flyttet hit, forteller Henriksen.

Men med rutekuttet fra Troms fylkestrafikk slår den landlige idyllen sprekker, og attraktiviteten til området falmer.

«Vår vurdering er at befolkningen på Senja og fastlandet nord for Finnsnes kan betjenes med hurtigbåt fra Finnsnes», skriver Troms fylkestrafikk i ei pressemelding. Det er ikke pendlerne enige i.

- Dette er et dårlig alternativ som både blir dyrere og mye mer tungvint. Det er 40 kilometer å kjøre fra Tennskjær til Finnsnes, og vi kommer en time seinere til Tromsø og er ikke hjemme igjen før halv sju om kvelden, sier Henriksen.

Fra Tennskjær bruker båten bare 40 minutter til byen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Usikker på framtida i bygda
Ann Margareth Bergheim synes det er helt utrolig at rutetilbudet bare blir kuttet på denne måten.

- De fjerner en del av grunnlaget for at vi turte å flytte hit. Nå må jeg vurdere min egen situasjon på nytt, sier Bergheim, som ikke har tatt opp saken med arbeidsgiver ennå.

Har hatt tilbudet i 37 år
Onsdag er en av de mest trafikkerte dagene, og i tillegg ryker lørdagsruta. Ekspeditør Atle Olsen på kaia på Tennskjær sier han har fått mange fortvilte og rasende henvendelser fra folk.

- Folk er lynforbannet, og det er ikke rart. Vi har hatt dette ruteopplegget siden 1976. Dette blir en merkelig onsdagsmorgen for mange, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Både pendlerkvinnene og Olsen vil kjempe for at rutekuttet blir omgjort, og har tro på å lykkes.

- Fornuften er helt fraværende i dette kuttet. De her ikke sette konsekvensene ennå, sier Olsen.

Ordfører misliker kuttene sterkt
Ordfører Geir Inge Sivertsen i Lenvik kommune misliker sterkt kuttet i hurtigbåttilbudet fra Lysnes og Tennskjær.

- Både privatpersoner, pendlere og næringsaktører på Wenja blir berørt av dette. Jeg er bekymret, og liker det dårlig, sier Sivertsen. Han vil kjempe for å få tilbudet tilbake.

- Ja, det vil jeg jobbe for, uten at jeg tør mene noe om hvor fort det kan gå. Jeg vil henge på denne saken og prøve å gjøre noe med det, sier han.

Sivertsen sier han har forståelse for at ressursene er små, og at administrasjonen i Troms fylkestrafikk tar grep for å få endene til å møtes, men kritiserer dem også for i liten grad å ha dialog med kommunene og aktørene som blir berørt.

Les flere saker i Nordlys her.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.