*Nettavisen* Nyheter.

De største valgkamptabbene

Foto: Ole Peder Giæver, TV 2 Nettavisen

KrFs gule valgkampbil kåres til valgkampens største tabbe av kommunikasjonseksperter. Sjekk hvilket parti som kom best ut av valgkampen.

12.09.05 10:57

KrF fikk mye pepper i valgkampens innledende fase for sin gule kabriolet. Dette er valgkampens største kommunikasjonsflause, mener medlemmene av Norsk Kommunikasjonsforening.

På de neste plassene over tabber kommer Carl I. Hagens klappjakt på statsminister Kjell Magne Bondevik, og SVs mange faktatabber, skriver Dagbladet.

Her kan du lese om og se bilder av politikernes store pr-stunt i valgkampen!

Klar ener
To ganger i løpet av valgkampen har 85 kommunikatører i Norsk kommunikasjonsforening blitt spurt om partiene og partiledernes retoriske evner, deres bruk av media, dere strategiske kommunikasjonskompetanse og deres evner til å nå ut til velgerne.

Den klare eneren har hele tiden vært Stoltenberg og Arbeiderpartiet. Stoltenberg blir sett på som den partilederen som er best til å få frem sitt politiske budskap til velgerne, og over 50 prosent av de spurte anser han som best på dette området, heter det i en pressemelding.

- Konsistens og strategisk tenkning er stikkordet, og Arbeiderpartiet er det fremste eksempelet, sier styreleder i Norsk Kommunikasjonsforening, Frode Vik Jensen i en pressemelding.

Jens Stoltenberg var suverent i tet ved første måling 24. august og sementerte sin posisjon ved målingen som ble gjort 6. september.

Hele 55 prosent mener Stoltenberg er den beste retorikeren. Koalisjonspartner Kristin Halvorsen holder andreplassen med 11,6 prosent. På bunn av listen finner vi Torstein Dale i RV og Åslaug Haga.

Gretne gubber
Også når det gjelder bruk av mediene scorer Ap høyest, og skiller seg sammen med Frp og SV ut som de beste på første måling.

Foreningen er ikke like imponert over Høyre.

- Isolert har Erna gjort en stor innsats, men partiets valgkamp er ødelagt på grunn av merkelige utspill fra gamle gretne gubber, sier styreleder Frode Vik Jensen.

Følg valgdramaet minutt for minutt på TV 2s valgnatt fra klokken 18.50 og her i TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.