*Nettavisen* Nyheter.

De tiltalte landet i Stavanger

Her går Nokas-tiltalte Ridvan Halimi av flyet i Stavanger. Fredag kom flere av de tiltalte til Stavanger fengsel der de alle skal bo under rettssaken.

16.09.05 21:09

Mandag starter rettssaken mot de 13 tiltalte i Nokas-saken. Fredag kom flere av de tiltalte til byen.

- De tiltalte som ikke er i Stavanger fra før av, vil bli brakt til Stavanger i løpet av helgen, sier politimester Olav Sønderland ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

TV 2 var på Sola flyplass og filmet ankomsten til Ridvan Halimi, Metkel Betew og Ikmet Kodzadziku. Se mer på TV 2 Nyhetene 18.30

Halimi ankom klokken 14.34 med SAS-flyet fra Trondheim og Bergen. Mens de andre passasjerene gikk ut av flyet gjennom døren foran,

ble Halimi fulgt ut av flyet gjennom en dør bak i flyet. Rett utenfor flyet ventet biltransporten til Stavanger fengsel.

Betew fra Oslo
Tidligere på dagen - klokken 12.55 - ankom Betew og Kodzadziku med SAS-flyet fra Oslo. Fredag landet også et helikopter med det som trolig var en av de tiltalte inne i fengselet, men det er ikke kjent hvem som kom med denne transporten.

Påtalemyndigheten har krevd full isolasjon for de tiltalte.

- Det er handler om forspillelsesfare i henhold til egne forklaring. Det er politiet som har krevd isolasjon. De ønsker å unngå at de tiltalte sitter ved langbord og snakker om saken om kveldene, sier statsadvokat Arild Dommersnes til TV 2 Nettavisen.

Omfattende sikkerhet
Sikkerhetsopplegget rundt Nokas-saken blir svært omfattende. Rogaland politidistrikt får nå bistand fra en rekke politidistrikter.

- Vi får bistand utenfra for å hjelpe oss med vakthold utenfor rettslokalene, transport av tiltalte og vakthold utenfor fengselet. Til sammen har vi i underkant av 100 politifolk som skal hjelpe til med dette. I tillegg har vi selv et sted rundt 30 personer som vil bli brukt til dette, sier politimester Olav Sønderland til TV 2 Nyhetene.

Rogaland stiller selv med 30 politifolk.

Når den omfattende rettssaken starter mandag morgen, vil dermed nærmere 130 politifolk være i aksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.