De ukjente ferieperlene

Her er feriestedene du aldri har hørt om, men bør besøke.

(SIDE2): Begynner du å bli lei feriefavoritter som Paris, Barcelona og Gran Canaria? Reiseguideredaksjonen hos Frommer gir deg gjerne tips om helt nye reisemål. For de aller fleste av oss er steder som Meknes, Piran og San Blas helt ukjente ferieperler.

Her finner du færre turister, men ekspertene garanterer for eventyr, ro, historie og kulturell input. Det eneste du trenger å gjøre, er å bevege deg litt bort fra turiststrømmen.

Her er byene, regionene og øyene som du aldri har hørt om, anbefalt av reiseguidegiganten Frommer:

Cape Coast, Ghana

Historie og natur motes i de sentrale områdene av Ghana. Slavehandelen som gikk fra landets vakre kystlinje er et mørkt kapittel, men det er ikke rart britene kalte landet Gullkysten i kolonitiden fra 1874 til 1957.

Ta fly fra Oslo til hovedstaden Accra med British Airways eller KLM.

Foto: (Scanpix)

Gaziantep, Tyrkia

Tusenvis av nordmenn og millioner av turister besøker tyrkiske attraksjoner og Middelhavskysten hvert år. Det er bare noen få som tar seg bryet med å dra den sørøstlige delen av landet. Dette til tross for at regionen er av enorm historisk betydning.

Ta rutefly til Ankara eller hopp på et charterfly til Alanya og reis derfra til denne delen av Tyrkia.

Jericoacoara, Brasil

Dette skal være perlen langs Ceará-kysten av Brasil. Jericoacoaras største attraksjon er at den er spesielt isolert. Overlever du en heftig kjøretur gjennom sanddynene, så venter milevis med uberørte strender, laguner og palmer.

Regionens største by er Fortaleza og både Tap Portugal Airlines og Lufthansa flyr deg dit.

Kangaroo Island, Australia

I tillegg til et fantastisk landskap og noen like fantastiske strender, så er det dyrelivet som gjør denne øya til en spesiell opplevelse. Australia har mye å by på, men det er ikke så utrolig mange turister som har funnet frem til dette stedet.

Øya ligger bare 18 kilometer fra fastlandet og Adelaide er storbyen du må reise til. Fly til London eller Frankfurt og la Qantas Airways ta deg til videre den sørlige delen av Australia.

Meknes, Marokko

Eksotisk, mystisk, historisk og fargerik kaller reiseekspertene denne byen ved Atlasfjellene. Menkes er den minste av Marokkos fire keiserbyer og den som er mest fri for pruting.

Fly fra Oslo til Fez via Paris og Casablanca med Air France og Royal Air Maroc.

Phu Quoc, Vietnam

Dette har lenge vært en hemmelig skatt for mange backpackere på tur rundt i Sørøst-Asia. Nå tror mange dette stedet blir det nye Phuket, siden et turistkompleks i milliardklassen er godkjent. Det gjelder å dra dit før området blir helt ødelagt.

Ho Chi Minh ligger ikke så langt unna og hit kan du fly via Bangkok med Thai Airways International.

Foto: (Scanpix)

Piran, Slovenia

Denne vakre plassen ligger helt nord på halvøya Istria, som stikker ut i Adriaterhavet. Slovenia har ikke den lengste kystlinjen, men denne byen er sammenlignet med Venezia, som også styrte havnebyen i over 500 år. Her er både prisene lavere og folkemengdene mindre enn på andre siden av Veneziabukten.

Rodez, Frankrike

Ikke alle franske byer fra middelalderen er turistifisert til det patetiske. Dette er hovedbyen i det franske departementet Aveyron, som ligger i regionen Midi-Pyrénées. Her får man et godt innblikk i hvordan franskmenn hadde det i riktig gamle dager, uten for mye støy og suvenirbutikker.

Byen ligger bare en liten kjøretur fra Montpellier hvor Air France kan fly deg fra Oslo.

San Blas, Mexico

Her får du en smak av hvordan Mexico var før turistinvasjonen inntok landet. Nayarit er delstaten som fortsatt har litt gammel sjarme. Kjempeanleggene og kjedene med hurtigmat finner du ikke her, så San Blas blir en liten oase på Stillehavskysten.

Tepic er hovedstaden og hit kommer du via Mexico City med Continental Airlines og KLM.

Foto: (Scanpix)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag