I sommer ble det bekreftet at Skavlan skulle flytte til TV 2, mens Lindmo sendes på NRK på fredag i stedet for lørdag. Med det har de også fått samme sendetid - klokken 21.25, og dermed er det duket for TV-krig.

I sitt første program i ny kanal har Fredrik Skavlan besøk av blant andre Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkesson og hans samboer og partikollega Louise Erixon. Sist han ble intervjuet av Skavlan, i 2015, vakte Skavlans intervjustil sterke reaksjoner, og også i år skaper intervjuet reaksjoner på sosiale medier.

Les mer: Jimmie Åkesson på Skavlan: Det pågår en kulturkrig i Sverige

Det har vært spenning rundt hvem som vinner TV-krigen, men etter reaksjonene på Twitter å dømme ser det ut til at det i hvert fall er Skavlan som har skapt mest engasjement på sosiale medier, som du kan se eksempler på lenger ned i artikkelen.

Anmeldelser

Selv om det var sterke reaksjoner fra seere, fikk programmet gode anmeldelser.

VG gir Skavlans debut på TV 2 terningkast fem, og skriver blant annet at intervjuet med Jimmie Åkesson starter som ren koseprat, men at Fredrik Skavlan etter hvert blir mer breial.

«Er det for ydmykende og ubehagelig for et uskyldig underholdningsprogram på en fredag? Noen vil tenke det. Burde Åkesson i det hele tatt ha vært her i disse no-platformdager? Noen vil tenke nei. Vi lever, som Skavlan flere ganger sier, i polariserte tider. Men Åkesson visste sikkert hva han gikk til. Og han får fremført sitt budskap om at vi står i en «kulturkrig», i beste sendetid. Skavlan smiler overbærende.» skriver VGs anmelder.

Aftenposten gir programmet terningkast fire og påpeker - noe VGs anmelder også gjør - at programmet er så godt som likt som da det ble sendt på NRK.

Avisen trekker også fram at det vakte reaksjoner forrige gang Åkesson var på programmet.

«Men det gikk altså ikke verre enn at Åkesson – denne gang sammen med samboeren Louise Erixson – er tilbake i stolen hos Skavlan, og Skavlan er tilbake som revolverjournalist. Det er ikke sistnevntes beste distanse» skriver anmelderen.

Dagbladet triller også en firer, og skriver blant annet:

«Ett sted er det likevel forstemmende at han ikke benytter seg av lissepasningen han får fra gjesten til å stille et oppfølgingsspørsmål: Åkesson ler selvironisk av at han «uheldigvis» bommet på selv basisspørsmål da han på radioen ble testet i om han ville oppfylt de samme kravene til Sverige-kunnskap som han selv stiller til innvandrere. I stedet for å se om det eksisterer noen refleksjon rundt denne dobbeltmoralen hos Sverigedemokraternas leder (rett etter at han selv har klaget over dobbeltmoral hos «elitene»), hopper vi heller videre til neste tema. Det er synd, for akkurat der kunne det blitt litt interessant, men Skavlans mandat har vel aldri vært å pløye sådypt at det ødelegger for fredagskosen, heller.»

Svensk politikk

På sosiale medier lot ikke kommentarene vente på seg. Åkesson var første gjest og både den svenske politikeren Åkesson og Skavlan har vakt oppsikt på Twitter.

«Skavlan på TV2 intervjuer nazister, så da seiler jeg lett over til Lindmo på NRK», skriver en helt i starten av programmet etter at politikerne har kommet på.

«Kroppsspråk og ansiktsmimikk avslører Skavlan, og hvorfor skjule forakten?»

«Intervjuet med Åkesson var bare vas. kunne så lett gjort dette interessant. Pinlig.»

«Jimmie Åksesson åpner munnen og avkler seg selv #svensketilstander har fått en ny dimensjon: er dette en politiker på vei inn posisjon?»

«Vi lærte i hvert fall at Åkesson åpenbart er like ufyselig også som privatperson.»

«Skavlan har en målsettning når han intervjuer Åkerson, Skavlan er ikke rederlig, han vet hvor han vil. Skavlan er et godt eksempel på venstresidens elistiske etablisament. Mangemilionær som surfer på venstresidens menigsbølge. Trist.»

«Skavlan lot i alle fall ikke Åkessons slippe FOR billig. Litt koseprat først, men. Aller mest provoserende hittil er den vaaaaaaaaaaanvittig lange reklamepausen. Drepen for temperaturen i et talkshow

Debatten raser også på Skavlans Facebook-side.

«Pinlig intervju med Jimmie Åkesson. Alminnelig høflighet var å forvente av deg» skriver en seer, som også har fått svar fra Skavlan-produksjonen.

«Hei! Det er selvfølgelig ikke meningen å virke uhøflig mot noen av gjestene våre, det er jo ikke bra at det oppfattes slik. Samtidig mener vi at mange, inkludert politikere, må tåle å få noen kritiske spørsmål.»

En leser som har stilt spørsmål om Jimmie Åkesson som gjest, har også fått svar fra produksjonen.

«Vi ønsker et bredt spekter av gjester - og tror at vi mennesker forstår hverandre bedre hvis vi prater sammen. Jimmie Åkesson er en tydelig politiker som har vakt internasjonal oppmerksomhet etter det svenske valget, og derfor valgte vi å invitere ham. Vi mener også at man skal kunne stille kritiske spørsmål til både ham og andre. Vi har likevel forståelse for at ikke alle ønsker å se på - men takker for kommentar og engasjement! Ha en fin kveld videre.»

På Facebook-siden finner man også positive tilbakemeldinger.

«Endelig tilbake. Superfornøyd.» skriver en seer.

TV-veteran Jan-Erik Aalbu støtter også Skavlan-debuten.

- For en fyr

Skavlan har også besøk av Michael Persbrandt og komiker Petra Mede, som er aktuelle med en ny forestilling, og bryter Stig-André Berge som er aktuell med boken «Stig-André - et bryterliv». Skavlan hadde også tidligere vært og intervjuet Dalai Lama.

«For en fyr Stig Andre Berge er. Kommer ikke på noe mer fornuftig å si, men jeg tror det holder. For en fyr.»

«Sterk historie fra @stigandreberge hos Skavlan. Allerede et utrolig forbilde, men den mannen har ikke hatt noen enkel personlig reise til triumf
- «Jaha. Skavlan tok med seg 2 Skavlan-stoler for å intervjue Dalai Lama. Bra branding

«Skavlan skal snakke med Persbrandt på TV2 om deres private drama. Akkurat som han gjorde på NRK. Lurer på om TVNorge kan tilby mer penger for samme samtale en gang til? Blir nok Lindmo i kveld...»

«Patetiske forsøk på å drite ut Jimmie Åkesson og Micke P i beste sendetid. Er dette det nye Skavlan på TV 2, så er det finito finale for min del.»

- Et godt trekk

Anne Lindmo har besøk av skuespiller Sven Nordin, som er aktuell som «Bestefar» på Chateau Neuf. Ezinne Okparaebo og moren Juliet Okparaebo har startet idrettsklubb og vil ha flere minioritetsjenter med i idretten og Folkeopplysningens Andreas Wahl er på plass. Bandet Highasakite opptrer for første gang etter striden om bandnavnet, og også Mannskoret, med blant andre Per Øivind Houmb bidro.

Les mer: Stig André Berge åpner opp om farens drap på stemoren

Les også: Millionene renner inn for «Skavlan»

Jimmie Åkessons son Nils Åkesson tror att alla barn har Säpovakter
{"zone_id":"717","preview_tag":"<script async defer src=\"https://delivery.youplay.se/load.js?id=1536951645216375\" class=\"yp\" data-config='{\"zone_id\":\"717\",\"mute\":false,\"autoplay\":true,\"player\":\"sp\",\"floating\":2,\"part_id\":216375,\"no_ad\":true,\"addons\":\"100\",\"time\":0}'></script>","content_provider":{"name":"Nyheter 24","id":91},"searchable_type":"part","name":"Jimmie Åkessons son Nils Åkesson tror att alla barn har Säpovakter","program":{"name":"N24TV Nyheter","id":385},"ia_tag":"<figure class=\"op-ad\"><iframe>&nbsp;<script async defer src=\"https://delivery.youplay.se/load.js?id=1536951645216375\" class=\"yp\" data-config='{\"player\":\"sp\",\"zone_id\":\"717\",\"mute\":false,\"floating\":2,\"part_id\":216375,\"time\":0,\"autoplay\":true,\"addons\":\"100\"}'></script></iframe></figure>","publish_at":"2018-09-14 15:02:00","images":{"s_720":"https://cdn-d.youplay.se/part/partimage/216375/s_720/b720ea52c6.png","s_360":"https://cdn-c.youplay.se/part/partimage/216375/s_360/b720ea52c6.png","share":"https://cdn-c.youplay.se/part/partimage/216375/share_image/b720ea52c6.png","s_108":"https://cdn-c.youplay.se/part/partimage/216375/s_108/b720ea52c6.png","s_85":"https://cdn-c.youplay.se/part/partimage/216375/s_85/b720ea52c6.png","s_158":"https://cdn-c.youplay.se/part/partimage/216375/s_158/b720ea52c6.png","s_48":"https://cdn-c.youplay.se/part/partimage/216375/s_48/b720ea52c6.png"},"embed_tag":"<script async defer src=\"https://delivery.youplay.se/load.js?id=1536951645216375\" class=\"yp\" data-config='{\"player\":\"sp\",\"zone_id\":\"717\",\"mute\":false,\"floating\":2,\"part_id\":216375,\"time\":0,\"autoplay\":true,\"addons\":\"100\"}'></script>","description":"<p>Jimmie Åkesson och hans fru Louise Erixon gästar Fredrik Skavlan i säsongens första avsnitt av Skavlan. I avsnittet så berättar han och Louise om sina liv men även en rolig anekdot om sin son Nils.</p>","id":216375,"wordpress_tag":"[YouPlaySinglePlayer video=\"717,385,216375\" ap time=\"0\" yot floating=\"2\" ]","seconds":36,"minutes":0}