*Nettavisen* Nyheter.

Deler Orderud-arven

Slekningene etter Kristian og Marie Orderud og Anne Karin Orderud Paust må dele arven.

29.08.03 18:22

- Jeg har ikke fått lest dommen, men bare fått høre avgjørelsen om at vi har vunnet denne runden. Nå håper jeg vi kan stoppe der vi er nå, sier Harald Orderud til TV 2 Nettavisen.

Han representerte de saksøkte under tvisten i Oslo skifterett.

- Men jeg vil gjerne presisere at dette er en sak vi har ført på vegne av de tre ofrene, og ikke ut av egeninteresse, sier Harald Orderud.

Million-arv

Oslo skifterett og byskriverembete avsa fredag dom i arvetvistene som gjelder dødsboene etter Anne Karin Orderud Paust og Marie og Kristian Orderud.

Arvestriden dreide seg om over fem millioner kroner etter Anne Orderud Paust, og cirka 300.000 kroner etter Marie og Kristian Orderud. Gården var derimot overført til Per Orderud før foreldrene og søsteren ble drept.

Kranglet om dødsrekkefølge

Retten har kommet fram til at arven etter Marie og Kristian Orderud og etter Anne Orderud Paust deles mellom Marie Orderuds slektsarvinger og Kristian Orderud slektsarvinger med en halvpart på hver.

Et sentralt tema i rettssaken var hvem som døde sist av de tre i kårboligen i 1999. Slektningene av Marie Orderud hadde gått til søksmål mot slektningene til Kristian Orderud. De mener at Marie Orderud døde sist av de tre avdøde etter trippeldrapet og at Maries slektninger derfor er enearvinger til boene.

Ikke sikkert

Retten har kommet til at det ikke kan sies med nok grad av sikkerhet hvem som døde sist. Retten mener også at resultatet dette fører til er mest i tråd med alminnelige rettferdighetsprinsipper.

Familien på Marie Orderud sin side har signalisert at de ønsket å føre arven tilbake til drapsdømte Per Orderud.

Arvingene etter Marie Orderud idømmes saksomkostninger på til sammen 91.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.