*Nettavisen* Nyheter.

Deler ut én million billetter «gratis»

Foto: MIGUEL RIOPA (AFP/Scanpix)

Velg blant 500 destinasjoner - før onsdag!

22.09.09 14:28

Ryanair, Europas største flyselskap, frigir tirsdag én million gratis billetter for reiser i slutten av oktober frem til 10. desember.

Billettene gjelder for over 500 europeiske destinasjoner og må være bestilt på www.ryanair.com før midnatt onsdag 23. september.

Du kan fly fra Torp, Rygge og Haugesund til 13 destinasjoner rundt i verden. Se hvilke nederst i saken.

Skal du nå de resterende 487 destinasjonene må du satse på å først finne en billett til en av de andre flyplassene Ryanair flyr fra.

Et kjapt søk på selskapet nettsider viser at vi ikke snakker om noen vanlige helgeturer. De fleste «gratis»-billettene gjelder flyginger midt i uken, og det skal godt gjøres å komme seg fra Norge på en fredag og tilbake søndag eller mandag til 0 kroner.

Glem kofferten
Alle skatter og avgifter er inkludert, så passasjerer som velger å unngå avgifter ved å betale med Visa Electron og som kun reiser med håndbagasje, kan slippe billig unna.

Men helt gratis blir det ikke, de fleste reiser naturligvis med en koffert - og en koffertavgift på 200 kroner per person per tur.

Etter 1. oktober blir gebyret hos flyselskapet økt fra 200 til 300 kroner. Ett kolli nummer to vil koste over 700 kroner.

Skal du betale med vanlig Visa eller MasterCard kommer det gebyr på 200 kroner i tillegg.

- En oppmuntring
Ryanair har vært tidlig ute blant lavprisselskapene når det kommer til ekstrautgifter. De har også snakket varmt om avgifter på dobesøk under flyturen og eventuelle ståplasser for de som vil fly ekstra billig.

Sjekk gebyrlisten til Ryanair her.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Ryanair øker også sine avgifter for innsjekket bagasje og overvekt fra 1. oktober, som en del av flyselskapets program for å oppmuntre passasjerer til å reise med kun håndbagasje. Alle passasjerer kan unngå disse valgfrie avgiftene for innsjekket bagasje ved å reise med kun håndbagasje», heter det i en pressemelding fra selskapet datert 7. september.

Fra Norge er følgende destinasjoner inkludert i tilbudet:

Fra Rygge:

Bremen, London, Stockholm, Brussel

Fra Torp:

Birmingham, Bremen, Dublin, Frankfurt, Liverpool, Marseille, Düsseldorf, Glasgow, Pisa, London

Fra Haugesund:

Edinburgh

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.