RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deli-knivstikker var godt likt

Foto: Daniel D. Laabak
Sist oppdatert:
Daglig leder i Deli de Luca har bare gode ord å si om den kioskansatte som knivstakk en kunde natt til søndag

(iOslo.no) - Det hele er et stort mysterium. Jeg har selv hatt ham på opplæring, og han er en ydmyk, moden og behersket mann. Dette er svært overraskende og dypt tragisk, sier daglig leder Adriano Capoferro i Deli de Luca til iOslo.no.

Natt til søndag ble flere kunder vitner til at en kioskansatt knivstakk en kunde ved Deli de Luca i Olav Vs gate i Oslo . Det skal ha oppstått et munnhuggeri mellom kunden og den ansatte, hvorpå den ansatte hoppet over disken og løp etter kunden, og deretter knivstakk ham med en 22 centimeter lang kjøkkenkniv.

- Offeret ble stukket i mageregionen, og fikk skader på lever og lunge. Han er nå operert, og tilstanden er stabil, opplyser vaktleder Håkon Berg ved Sentrum politistasjon søndag formiddag.

Bare gode skussmål
Den ansatte, som er rundt 30 år, har jobbet ved Deli de Luca i Olav Vs gate siden begynnelsen av november. Mannen er av utenlandsk opprinnelse. Han har tidligere bodd i lengre perioder i Canada og Afghanistan.

- Han som driver butikken vår ved Continental har jobbet sammen med ham i fire år, fra 1995 til 1999. Vi sjekket også tidligere arbeidsgivere, og han fikk bare gode skussmål. Flere av stedene ville til og med gjerne ha han tilbake som ansatt, sier Capoferro.

- Krangel om smågodt
To personer var på vakt med den pågrepne natt til i dag. De vil bli tilbudt krisehjelp i form av psykolog og oppfølging. Alle de ansatte har også blitt innkalt til møte for å forklare hva som har skjedd.

Et annet vitne som kom inn på Deli de Luca få minutter etter knivstikkingen, sier at den ansatte da sto bak disken som om ingenting hadde skjedd. Ifølge en av kundene skal foranledningen ha vært at kunden veltet og knuste noe ved smågodtavdelingen.

- Det er vanskelig å gi noen kloke svar på hvorfor dette skjedde. Han sitter og venter på å bli avhørt av politiet, og jeg har derfor ikke fått snakket med ham. Det kan jo være at en periode med mye stress, slik som det er på natta i helgene, kan ha utløst noe slikt. Men det blir bare spekulasjoner, sier Capoferro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere