RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar.
KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Demonstrant fikk fengselstraff

Sist oppdatert:
Han var en av mange som barket sammen med politiet under Gaza-demonstrasjonene i Oslo. Nå får han svi.

26-åringen var blant menneskene som kastet stein mot politiet i Oslo sentrum under Gaza-demonstrasjonene 8. januar 2009. Den kvelden ble området rundt Karl Johans gate omgjort til en krigssone.

Mannen la seg flat og erkjente straffskyld da han møtte i retten sist uke. Noe annet var vanskelig siden politiet hadde filmet tiltalte og andre demonstranter mens de kastet stein mot politiet.

Hard reaksjon
Steinkastingen denne kvelden blir straffet ekstra hardt. Årsaken er at steinene var rettet mot politimenn kledd i skjold og hjelm. Det er langt mer alvorlig enn om steinene skulle ha blitt kastet på deg og meg. Vold mot offentlig tjenestemann, straffeparagraf 127 i straffeloven, er knallhard.

«Overtredelser av straffeloven § 127 ved vold mot politiet straffes etter konsekvent og langvarig rettspraksis med ubetinget fengsel på grunn av de sterke allmennpreventive hensynene som gjør seg gjeldende. Det er behov for et sterkt vern av polititjenestemenn i vanskelige situasjoner.»

Slapp billig
Selv om ingen ble skadd av steinkastingen til 26-åringen, mener Oslo tingrett at 30 dagers fengsel i utgangspunktet er passende for opptøyer og steinkasting mot politiet.

Fordi det har gått så lang tid siden Gaza-demonstrasjonene i januar 2009, og fordi 26-åringen innrømmet alt, fikk han rabatt på 12 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere