RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrantene hadde våpenlagre i Oslo

KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar.
KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet har funnet flere depoter med blant annet brannbomber, slagvåpen og kniver i Oslo.

Våpendepotene er høyst sannsynlig ment for bruk under kommende demonstrasjoner i Oslo sentrum. Torsdag kveld ble det opptøyer i Oslo sentrum. Det ble blant annet kastet såkalte molotov-cocktails, en enkel brannbombe bestående av brennbar væske på flaske med en klut som tennes på før kasting.

I forbindelse med demonstrasjonen fant politiet flere steder der slike våpen, og andre våpen, var skjult.

Skulte depoter
- Vi tok beslag i molotov-cocktails, slagvåpen og kniver. Flere steder i sentrum fant vi skjulte depoter med av molotov cocktails og slagvåpen, sier politiinspektør Johan Fredriksen til som ledet politioperasjonene torsdag kveld og natt til fredag, til VG.

Fem politimenn og en sivil person ble skadd under opptøyene som startet litt før klokken 17 torsdag.

Politiet innbrakte 37 personer. Av disse ble 15 personer pågrepet. De var alle mellom 18 og 28 år.

Bråkmakerne løslatt
- Alle er så langt blitt dimittert fortløpende. Vi begynte avhørene i morges og har vurdert varetektsfengsling uten at vi så lang har funnet grunnlag for det. Det er usikkert om noen av de gjenværende vil varetektsfengsles, sa jourhavende jurist ved Sentrum politistasjon, politifullmektig Henning Holtaas, til iOslo tidligere fredag.

De som ble brakt inn for bråk under demonstrasjonen var i hovedsak norske statsborgere med utenlandsk bakgrunn. Bare én hadde palestinsk bakgrunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere