RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerer fra heisekran

(Foto: Stopp giftdumpingen i Oslofjorden)
På toppen av en heisekran demonstrerer Neptun mot giftdumpingen i Oslofjorden.

- Nå er vi så kraftig lei, og vi kommer til å demonstrere til Oslo Havn gir seg, sier Frank-Hugo Storelv i miljøvernorganisasjonen Neptun til iOslo.no.

Klokka 05.30 onsdag morgen inntok et titalls demonstranter fra Neptun giftdumpingslekteren ved Malmøykalven i Oslofjorden. Målet er å stoppe dumpingen som Oslo Havn KF er ansvarlige for, og Storelv har god tid.

Hengekøye og pisseflaske
- Jeg skal sitte i toppen av heisekrana i tre døgn til noen avløser meg. Og her oppe kan vi være lenge, fordi jeg har en hengekøye, masse mat og flasker å pisse i, sier Storelv.

Neptun er forbannet på Miljødepartementet og Oslo Havn KF som dumper giftige stoffer i fjorden.

- Oslo Havn dumper PCB, bly, TBT og kvikksølv her, og med tanke på kreftstatistikken i Norge, er dette helt på trynet, sier Storelv.

Lut lei aksjoner
Miljøorganisasjonen jobbet i ni år med å stenge det kontroversielle Sellafield-anlegget, og Neptun er innstilte på å vinne denne kampen også.

Oslo kommune, Oslo Havn og Statens vegvesen har tidligere sagt at de er lut lei demonstrasjonene mot giftdumping og vil ikke tolerere flere aksjoner .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere