*Nettavisen* Nyheter.

Demonstrerte for et fritt Venezuela utenfor Stortinget

Mennesker er samlet utenfor Stortinget lørdag ettermiddag i anledning den globale markeringen "SOS Venezuela" Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Flere demonstrerte for et fritt og reelt demokratisk Venezuela utenfor Stortinget i Oslo lørdag ettermiddag.

22.02.14 18:50

Oslo (NTB): Den verdensomspennende demonstrasjonsaksjonen «SOS Venezuela» ble markert både i Oslo og Stavanger lørdag, under slagord som «Vi vil ha demokrati», «SOS Venezuela», «Free the students» og «Cuba ut av Venezuela».

Aksjonen «SOS Venezuela» ber den amerikanske presidenten Barack Obama om å iverksette umiddelbare tiltak for å stoppe det organisasjonen betegner som «regjeringens tyranni» mot folket i Venezuela.

Universitetsstudenter og andre misfornøyde venezuelanere startet fredelige protester mot regjeringen i begynnelsen av februar. Hovedårsaken til protestene i landet er den høye inflasjonen i landet, i tillegg til at kriminaliteten har steget voldsomt på kort tid.

Ledet av Leopoldo Lopez, som lot seg fengsle under en demonstrasjon i hovedstaten Caracas i forrige uke, har opposisjonen de siste ukene demonstrert mot den sosialistiske regjeringen til president Nicolás Maduro.

Åtte personer er så langt døde og over 100 er skadde i protestene i Venezuela, og regjeringen og opposisjonen skylder på hverandre. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange deltok i demonstrasjonene for et demokratisk Venezuela i forbindelse med den globale markeringen «SOS Venezuela». Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.