RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerte mot skaut-forbud

Sist oppdatert:
Flere hundre personer demonstrerte lørdag på Youngstorget i Oslo for sin rett til å bære skaut i Norge og resten av Europa.

Protesten var en del av en større demonstrasjon som samlet flere tusen muslimer og ikke-muslimer i en rekke byer i Europa og Midtøsten.

I mengden på Youngstorget sto blant annet Sumayya Javed og Mariam Javed. De to protesterte først og fremst mot A-møbler i Oslo, som nektet en ansatt å bære skaut.

- Hun er en venninne av oss, og vi har støttet henne hele tiden. Man må respektere hver andres kulturer. Vi er stolte av vår hijab, sier Sumayya til NTB.

Det er det franske forslaget om å forby at skolejenter får dekke seg til med religiøse skaut som utløste lørdagens demonstrasjoner.

Forbudet mot skaut eller hodeskjerf - hijab - kan komme til å tre i kraft ved franske skoler allerede i september. Men lovforslaget om å innføre forbudet har vakt protester.

I Paris samlet det seg etter hvert mellom 10.000 og 20.000 mennesker i en demonstrasjon som ble arrangert av et lite, ytterliggående muslimsk parti. Mange av dem var muslimske skolejenter. Opp til 5.000 demonstranter deltok ved en rekke arrangementer i andre franske byer.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere