RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerte skyhøyt over bakken

Frank Hugo Storelv og Neptune Netwoork demonstrer mot dumping av gift i indre Oslofjord.
Frank Hugo Storelv og Neptune Netwoork demonstrer mot dumping av gift i indre Oslofjord. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Frank Hugo Storelv fra Neptune Network demonstrerte mot dumping av gift i Indre Oslofjord ved å sitte i et telt minst 20 meter over bakken utenfor Miljødirektoratets kontorer på Helsfyr.

– Det er en fredelig demonstrasjon mot giftskandalen i Oslofjorden, fortalte han til NTB.

Miljøaktivisten påpekte at han demonstrerte fordi myndighetene avviser at det høye kvikksølvinnholdet i torsk har en sammenheng med giftdumpingen i Oslofjorden.

– Metodene som ble brukt i prosjektet «Ren Oslofjord» har resultert i kontinuerlig spredning av giftstoffer, så utfallet har blitt en forgiftet Oslofjord. De ansvarlige må stilles til ansvar. Derfor sitter jeg her, sa miljøaktivisten.

– Renere fjord

Miljøverndirektoratet imøtegår påstandene til Neptune Network.

– Sjøbunnoppryddingen i Indre Oslofjord har bidratt til en renere fjord. Vi har gjennom årene siden 2005 hatt flere møter og mye korrespondanse med Neptune Network om denne saken. Vi har svart dem på en rekke faglige spørsmål i sakens anledning. Vi har undersøkt alle påstander de har kommet med og bestilt flere uavhengige gjennomganger som alle bekrefter vår overordnede vurdering av at oppryddingsprosjektet har gitt miljømessig gode resultater, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, til NTB.

– Vi setter pris på miljøengasjement, og vi anerkjenner Neptune Network rett til fortsatt å være uenige med oss, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Frank Hugo Storelv demonstrerte mot dumping av gift i Indre Oslofjord ved å sitte i et telt 20 meter over bakken utenfor Miljødirektoratets kontorer på Helsfyr.

«Skam dere»

Oslo-politiet måtte sperre av deler av Grenseveien for trafikk for å fjerne bannere med påskriften «Kvikksølv dreper» og «Skam dere».

– Jeg skal selvfølgelig samarbeide med politiet. Det vil ikke bli noen dramatikk fra min side. Jeg sitter tross alt mange meter over bakken, uttalte Storelv.

Noen timer senere ble han pågrepet av politiet, skriver TV 2.

– Han holdt på siden 7-tiden i dag tidlig. Vi måtte sperre av området, både av hensyn til mannens sikkerhet, og også de som er i nærheten. Vi fikk ham etter hvert ned. Han ble hjulpet ned og pågrepet på bakken. Han ble deretter kjørt til avhør, sier operasjonsleder i Rune Ullsand i Oslo politidistrikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere