RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den første spaserturen

Foto: Bård Jørgensen (Scanpix Bjørneparken / Scanpix)
Sist oppdatert:
Her er binna Trude ute med en av femlingene sine for første gang.

Binna Trude var lørdag ute med femlingene hun fødte i Bjørneparken i Flå i Hallingdal i januar. Dette var første gang de var på luftetur.

- Det er første gang de var ute, og de oppførte seg som forventet. De var veldig stille og rolige, og så mamma gikk ut av hiet for å kikke litt. De er litt trege til å komme ut, men det er jo fordi alt er nytt og spennende. Plutselig gikk en ut, og da fulgte de andre etter, sier bjørnepasser i Vassfaret Bjørnepark, Kristine Juhl-Thomsen til NRK.no.

Det er fire hunner og en hann i kullet av brunbjørnunger som lørdag for første gang utforsket hva som rørte seg på utsiden av hiet.

Ifølge Bjørnparken føder en bjørn vanligvis 2-3 bjørnunger. Dette er det første kjente tilfellet i Norge der en binne har født hele 5 bjørnunger.

Fødselen skjedde i hiet i Bjørneparken 11. januar 2010.

- Bjørnunger er på størrelse med ekorn når de fødes, og trenger tid til å vokse seg sterke før de kan komme ut av hiet, skriver Bjørneparken på sin hjemmeside.

Og lørdag var dagen endelig kommet for de fem til å ta sine første steg ute av hiet.

Under kan du se flere bilder av den første spaserturen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere