*Nettavisen* Nyheter.

Den siktede for Kristin-drapet i fortsatt varetekt

12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble drept i 1999. Foto: Privat

38-åringen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen i Larvik, må fortsatt sitte i varetekt, etter at lagmannsretten forkastet anken.

22.07.15 15:35

Det opplyser politiadvokat Thomas Kraglund i Vestfold politidistrikt.

– Lagmannsretten legger i sin avgjørelse til grunn at det foreligger fare for bevisforspillelse og opprettholder for øvrig de restriksjoner som ble ilagt ved tingrettens avgjørelse. Det vil si fullstendig isolasjon fram til 24. juli, brev- og besøksforbud samt forbud mot aviser og kringkasting i hele fengslingsperioden, heter det i en melding fra politiet.

Tidligere dømt, men frikjent

38-åringen ble i starten av juni siktet for drapet på den tolvårige jenta i Hedrum i Larvik kommune i 1999. Han har sittet varetektsfengslet i snaut to uker.

Mannen, som tidligere er både domfelt og frikjent for drapet, nekter kategorisk straffskyld. Politiet knytter ham imidlertid til handlingen gjennom DNA som er hentet ut av biologisk materiale som ble funnet under fingerneglene til den drepte jenta.

Nye tips

I kjølvannet av det tilsynelatende gjennombruddet i saken, har politiet fått inn flere nye tips fra publikum.

I forbindelse med fengslingsmøtet 10. juli framholdt visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold politidistrikt overfor NTB at politiet sitter på «meget sterke bevis» mot siktede.

– Vi mener dette beviser at siktede var i nærkontakt med avdøde, og sammenholdt med de taktiske bevis fra etterforskningen mener vi å knytte siktede til drapshandlingen, sa Abrahamsen etter fengslingsmøtet. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.