Gå til sidens hovedinnhold

Den store bulkedagen: Siste uka før jul smeller det 35 prosent oftere enn ellers

Vi krasjer for rundt 150 millioner kroner denne uka.

I løpet av få minutter onsdag kveld, var det tre bilulykker i Oslo. Til alt hell var det ingen alvorlige personskader hos de involverte, men automatisk går trafikken sent de aktuelle stedene.

Kø-dannelse

På E6 ved Alnabru var en personbil og en lastebil involvert i en ulykke.

- Ulykken er ikke så alvorlig som først antatt. Det er kø der, men det blir jo det bare man setter en politibil i et kjørefelt. Det skal være to felt åpne ved ulykkesstedet nå, og vi rydder så fort vi klarer, sier operasjonsleder Christian Engseth til Nettavisen ved 18-tiden.

LES også: Derfor føles denne arbeidsuka ekstra tung

Bulkedagen

Også på ring 3 ved Storo var det et trafikkuhell, der tre biler har vært involvert. Der er det ikke meldt om personskader, og bilberging er rekvirert. I Ekebergtunnelen sto en bil i høyre felt, og sperret. Også det førte til kø.

- Det er ikke kommet meldinger om at det er glatt, men det er visstnok den store bulkedagen i dag. Så det kan jo være stress eller noe som gjør at enkelte har uhell, jeg vet ikke.

- Det var en kollega som hadde fått en sms av et forsikringsselskap, om at i dag er den store bulkedagen. Jeg har ikke statistikk på det, så jeg vet ikke.

Men det kan stemme.

Det er, dersom man bruker et kjapt google-søk som grunnlag, flere dager som regnes som bulkedag. Men i desember, og da uken før julaften, er da det definitivt er flest dager som kalles bulkedag.

Dyrt

Tall fra de siste årene viser at vi bulker 35 ganger så ofte, som ellers, denne uka. I snitt har alle kollisjonene kostet samfunnet et sted mellom 120 og 150 millioner kroner.

Og dersom du lurer: 22. og 23. desember er det som vanligvis er de store bulkedagene. Da bulkes det nesten 80 prosent mer enn «vanlige» dager.

Kjør forsiktig!

HTML EMBED
embedNAvideo("xOCAIUUjqAg6V6GmVWymlw", false)
Les også

Vinmonopolet utvider åpningstidene

Les også

Det blir dårlig vær store deler av landet julaften

Les også

Julemiddag: Pinnekjøtt-vrien du trolig ikke har prøvd før

Les også

Julesanger: Vet du egentlig hva du synger?

HTML EMBED
embedNAvideo("8632rZohayWleU-f-9-C6Q", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("fxKC6g4IzdvFh7dVME-UTg", false)

Kommentarer til denne saken