RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store radiokrigen

Sist oppdatert:
På vei til jobben i dag oppdaget jeg ikke at P4 har byttet frekvens over store deler av landet. Det fikset bilradioen min automatisk. Kanal4 skal ikke få noe gratis.

Økonomisk blir 2004 et katastrofeår for kommersiell radio. Den påstanden våger vi å komme med. Det blir krig om hver krone og hver lytter, og alle midler er åpenbart tillatt.

TV 2 Nettavisen skal være forsiktig med å ta parti på kommentarplass, siden TV 2 er største aksjonær i en av de krigende partene.

Men det er forstemmende å se at krigen til nå er ført hos myndighetene: Kanal4 går til Post- og teletilsynet, P4 velger seg Næringslivets Konkurranseutvalg.

Vi gleder oss til 1. januar når konkurransen flyttes dit den bør være; på radioen.

Utgangspunktet er morsomt: Kanal4 har betalt 160 millioner kroner for en landsdekkende konsesjon, P4 90 millioner for en landsdekkende "light" .

I prisen på 160 millioner lå en forutsetning av at P4 skulle skru av senderne ved nyttår, slik at den vanlige lytter nesten automatisk fikk en lytteprøve på den nye konsesjonsradioen. At dette er verdt titalls millioner kroner, er åpenbart.

Krangelen om bilradiokodene (RDS) handler om det samme; Kanal4 mener at det er en forutsetning at lytterne aktivt skal måtte finne frem til " nye" P4 - slik at vanegjengerne forblir på konsensjonsfrekvensene. P4 tviholder på datakodene de sender ut, som får bilradioene til å bytte automatisk.

Derfor blir det spennende å se om P4 slipper unna med dagens triks; nemlig å flytte lytterne til sine nye frekvenser fjorten dager før luften fylles opp med musikk fra Kanal4. Mange bilister - som meg - vil ikke oppdage at vi er flyttet over.

Hvis trikset går - eller straffen blir symbolsk - er det et nytt eksempel på at norske mediepolitikere gjerne vil styre, men med impotente midler som intensjoner og gode hensikter.

Uansett; nå blir det radiokrig for alle pengene - og fint å være radiolytter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere