RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den store ulykkesdagen

Sist oppdatert:
På få timer torsdag kveld fikk politiet i østlandsområdet melding om over 20 større og mindre trafikkuhell.

Den første bygen med snø over Østlandsområdet torsdag ettermiddag og kveld har ført til trafikkaos flere steder etter et ras av trafikkulykker.

Verst har det vært i politidistriktene Follo og Romerike, viser en oversikten TV 2 Nettavisen har laget på bakgrunn av en ringerunde til politidistriktene i landsdelen.

Østfold: Bil snurret på E6 ved Rygge i 20-tiden, politi og bergingsbil rykket ut.

Follo: Ulykke ved E6 avkjøringen Vestby Nord, en kvinne kjørt til sykehus ved 16.30-tiden. En time senere mistet føreren av en mindre Hyundai (bildet) mistet kontrollen over bilen på E6 ved avkjøringen til Son. Ifølge Østlandets Blad raste bilen ut i grøfta mellom kjørebanene, gikk rundt og havnet i nordgående kjørebane. Føreren i 60-årene skal såvidt ha unngått å kollidere med biler da bilen hans landet i motsatt kjørebane.

Natt til fredag var det også to utforkjøringer på kommunale veier i politidistriktet, men disse ulykkene medførte kun materielle skader.

-Det ser ut som folk kjører med innsiden av huet, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt Ragnar Kivle til TV 2 Nettavisen i 01-tiden.

Romerike: To biler snurret i Kløfta-/Frogner-området på E6 med kort tids mellomrom. En bil snurret på riksvei 159 ved Skårer i retning Oslo. Tre kollisjoner med kort tids mellomrom på E6 ved Skedsmovollen i 18-tiden.

Til sammen var det i løpet av torsdagskvelden omtrent sju bilulykker med materielle skader i Romerike.

Klokken 22.11 ble en person i Ullensaker lettere skadd etter å ha kjørt av veien i en sving.

Nordre Buskerud: Snømengdene forårsaket to trafikkuhell mellom klokken 19 og 20. Kvart på ti ble en bil lettere skadd etter å ha kjørt i autovernet ved Ramsrudhellinga utenfor Hønefoss.

Søndre Buskerud: Politiet har fått melding om tre-fire utførkjøringer. Ved 20-tiden måtte Viking ut å hjelpe en ambulanse i Drammen som ikke kom seg av flekken på det glatte føret.

Vestfold: To biler har sklidd av veien. Senere på kvelden kolliderte en brøytebil med en personbil på riksvei 40 ved Kvelle i Vestfold. Det satt tre personer i den sistnevnte bilen. Det skal ikke være alvorlige personskader.

Telemark: Tre-fire biler har sklidd ut av veien forskjellige steder i fylket.

Oslo og Asker og Bærum har berget seg bra, og kan ikke melde om annet enn enkelte fastkjøringer.

Det er ventet noe mer snø også utover natten og fredag.

NAF: - La bilen stå!
Ved alarmsentralen til Norges Automobilforbund (NAF) står ikke telefonen stille. – I dag har det vært ille, og det er konstant kø på linja. Vi har ingen totaloversikt men det er uvanlig mange utrykninger, får TV 2 Nettavisen opplyst fra en operatør ved sentralen.

Rådet til bilistene er klart:

- Hvis man har mulighet til å la bilen stå, så anbefaler vi folk å gjøre det, sier Informasjonskonsulent i NAF, Irene Lindstrøm til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere