*Nettavisen* Nyheter.

Den store ulykkesdagen

Foto: (TV 2)

Flere trailerulykker, tre fotgjengerpåkjørsler, dyrepåkjørsler, en dødsulykke, og en rekke småulykker har preget trafikk-Norge torsdag. Se oversikten her.

26.10.06 22:46

Vinterens ankomst har satt sitt preg på trafikken i store deler av Norge. Viking Redningstjeneste har i løpet av torsdagen hjulpet 400 bilister på grunn av vinteren som brer seg utover landet. Dette kombinert med sommerdekk er ingen god oppskrift for trygg trafikk.

18 trailere sto fast
Thov Torsrud, operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, sier til Nettavisen at de har hatt mye trafikkproblemer i forbindelse med snøfallet.

- Vi har hatt noen trafikkulykker. Mye trøbbel ved Hallingdal, trailerne har stått på kryss og tvers. Det er 18 trailere som har stått i Hemsedal, så Falck og Viking har hatt voldsomt mye å gjøre. Men det er ingen personskader, sier Torsrud.

I Telemark politidistrikt har det også vært noe værrelaterte trailerulykker.

- I formiddag det var snakk om tre trailere som skapte litt problemer som vi måtte hjelpe, slik at vi måtte stenge av riksvei 134, men etter det har det vært stille, sier Bjørn Korssjøen ved Telemark politidistrikt.

I Sør-Trøndelag politidistrikt er det en trailer som tok fyr torsdag kveld.

- Det brann i en trailer, og riksvei 3 er stengt. Ingen person er skadet, sier Ann Kristine Øye ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Hun forteller at det er Snø og glatt veibane.

Rolig på Østlandet
Per Ivar Iversen, operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, sier at de har hatt en ulykke uten store skader.

- Det har vært noen småsmell på E18 ved Sandvika, så det er mulig at det er noen nakkeskader. To personer er kjørt til legevakten forsjekk, sier Iversen.

Tre fotgjengere påkjørt
- Vi har en fotgjenger som ble påkjørt ved et gangfelt, men ikke noe alvorlig, sier Tormod Kristiansen ved Østfold politidistrikt.

Også i Haugeland og Sunnhordland har det vært en fotgjengerulykke.

- Vi har hatt et par små ulykker, en påkjørsel bakfra, og en påkjøring av en fotgjenger, med små personskader. Det har vært mye regn og vått med dårlig sikt, sier operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugeland og Sunnhordland politidistrikt.

- Vi har en ulykke i Vestby sentrum. To biler som har kolliderte, men det er snakk om lettere skader. I tillegg har vi en påkjørsel av fotgjenger i Oppegård, sier Jan Eivind Myklatun ved Follo politidistrikt. Fotgjengeren pådro seg lettere skader.

Promillekjøring
- Det er en bil som har kjørt på flere biler i Narvik sentrum. Føreren er mistenkt for promillekjøring, sier operasjonsleder Tom Johannessen ved Midtre Hålogaland politiditrikt.

Dyrepåkjørsler
- Vi har en påkjørsel av en elg ved Langehus. Elgen døde, men det er ingen personskader. I tillegg var det en påkjørsel av et rådyr i Frogn i kveld, ingen personskader, sier Jan Eivind Myklatun ved Follo politidistrikt.

Småulykker
- Det har vært et par utforkjøring, men ikke noen personskader. Vi hadde en som ble fraktet til sykehus. Det er overgangsperiode med glatt føre om morgen og om kvelden, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Jan Inge Bugge.

- Vi har hatt en påkjørsel bakfra uten noen skader, sier Lars Lettnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Trond Aune, operasjonsleder ved Romerrike politidistrikt, sier at det har vært et par uhell, men at dette ikke nødvendigvis skyldes været.

- Vi har hatt et par mindre uhell. Det er en lettere person skade. Det var en som kjørte ut, og to som kolliderte like etter. Jeg kjenner ikke til hendelsesforløpet, sier Aune. Ulykken skjedde på Kløftaveien i Gjerdrum.

- Vi har en letter trafikkulykke på Torp i Fredrikstad. Det er mye vann som detter ned her nå. To er sendt til sykehus, men det er lettere skader, sier operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Rune Arneberg.

Operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt John Knut Bakken sier til Nettavisen at de har hatt to trafikkulykker.

- Vi har hatt et par trafikkuhell. En på riksvei 4 ved Lygna, og en på riksvei 33 nord for Dokka. En person er skadet begge plassene. Årsaken er jo glatt kjørebane og at det er sommerdekk inn i bildet, sier Bakken.

Dødsulykke
En person omkom i en bilulykke i Sør-Varanger kommune torsdag, ifølge Øst-Finnmark politidistrikt. Les mer her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.