RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den tropiske stormen Helene: Kan tangere sommerdag-rekord


PÅ VEI: Den tropiske stormen «Helene» (rød ring) er på vei mot de britiske øyer, noe som vil påvirke været også i Norge.
PÅ VEI: Den tropiske stormen «Helene» (rød ring) er på vei mot de britiske øyer, noe som vil påvirke været også i Norge. Foto: NOAA via AP
Sist oppdatert:
Den tropiske stormen Helen bidrar med gode temperaturer - deretter nedbør og vind.

Etter en grå start på dagen flere steder Østafjells tirsdag, er skydekket på formiddagen på vei til å trekke unna.  På Sørlandet har sola titta frem allerede.

Og dagen kan bli svært sommerlig, dersom varselet fra meteorologene slår til. 

- Det har vært 103 sommerdager i Oslo så langt i år. Det vil si dager med temperatur over 20 grader. I dag kan vi få den 104, og dermed nå den gamle rekorden i antall sommerdager fra 1947, skriver meteorologene på Twitter.

På grunn av den tropiske stormen «Helene» sitt inntog mot de britiske øyer vil mye varme og fuktighet merkes i Norge.Det betyr både gode temperaturer - men også storm.

- Snart blir det skyfritt og sol på Vestlandet sør for Stad - i alle fall for en skakket stund! Om et par timer kommer regnet og skyene tilbake. Kanskje en utelunsj er tingen?, oppfordres det videre på Twitter.

Les også: Ekspert mener den tropiske stormen «Helene» vil påvirke været i Norge kraftig

Og vått blir det vestpå etter dagen i dag.

- Det blir regn på vestlandet, rundt 50 millimeter hver dag framover nå, men akkurat i morgen blir det opphold og da spretter temperaturen opp. Vi forventer da temperaturer på 20 grader, og kanskje et par og 20 enkelte steder. Så det ser veldig lovende ut flere steder på tirsdagen, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen.

Vinden kan her komme opp i 35 meter per sekund, og det er sendt ut farevarsel. De som bor i vindutsatte områder bes sikre løse gjenstander.

- Vi ser at lavtrykkene står i kø i mot kysten. Med disse lavtrykkene er det en del nedbør og en del vind. Særlig onsdag og torsdag blir vindfull. Det ser ut til at det kan blåse opp til full storm på Vestlandet onsdag, eventuelt torsdag, sa Gislefoss i helgen.

Les mer: Ekspert mener den tropiske stormen «Helene» vil påvirke været i Norge kraftig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere