RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne fant 5-åringen i barnehagen

Sist oppdatert:
Plutselig sto gutten med det han trodde var en lekepistol i hånden i barnehagen i Oslo.

(iOslo.no) Det viste seg å være en skremmende ekte pistol - med et skudd i magasinet. Den svært alvorlige episoden skjedde i Eventyrbrua Steinerbarnehage på Grünerløkka i Oslo den 15. januar. Mens barna var ute og lekte, fant gutten pistolen under en blomsterkasse i barnehagen.

Plutselig sto han med våpenet i hånden.

- Tenker ikke på konsekvenser
- Det var kanskje noen som skulle gjemme den. Vi vet ikke. Men det var nok ikke meningen at den skulle bli funnet, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til iOslo.no.

Til alt hell var det ikke skudd i kammeret på pistolen. Det betyr at gutten måtte tatt ladegrep først, for at det skulle være mulig å skyte med den.

Stølen tror ikke de som har plassert våpenet i barnehagen har hatt noen tanker om konsekvensene det i verste fall kunne ha fått.

- Jeg tror ikke de tenker sånn. Så lenge de er i besittelse av et våpen og vil kvitte seg med det eller gjemme det, så tror jeg ikke de tenker på om det gjemmes i en barnehage eller en skole. Jeg tror ikke de ser de mulige konsekvensene resten av samfunnet ser, sier stasjonssjefen.

Skal prøveskyte våpenet
Våpenet er nå til undersøkelser på Kriminalpolitisentralen. Det er tatt fingeravtrykk av den, men så langt har politiet ikke funnet ut hvor våpenet kommer fra, eller hvem som har hatt det.

Politioverbetjent Leif Øren, skytevåpengransker ved Kripos, fikk våpenet i går. Nå skal det granskes nærmere.

- Vi skal prøveskyte våpenet og gjennomføre ballistiske undersøkelser. Da sjekker vi våpenet opp mot andre skyteepisoder, sier Øren til iOslo.no.

Han opplyser at våpenet er en halvautomatisk pistol av merket Llama, kaliber 7.65 millimeter. Tilsynelatende er våpenet fullstendig funksjonelt.

- Det er samme kaliber som politiet brukte tidligere, sier Øren.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere